Courgettesoep

March 25 , 2014 by: Sandra - in Voorgerecht

courgetttesoep
Kom je eten, je wordt niet thuis gebracht, maar mag wel blijven slapen

6-gangen stonden er op het menu toen ik jarig was. De kunst is natuurlijk om de gerechten zo te plannen dat we aan het einde van de avond niet te vol zijn.  En dat is goed gelukt. Het was een fantastische avond, en het lekkere eten hielp daarbij.
We begonnen met een zalmbonbon en daarna deze heerlijk courgettesoep. Als warm tussengerecht aten wij coquilles , complimenten aan de kok, wat waren ze lekker.
Het hoofdgerecht mini beef wellingtons. Toen een scroppino voordat we het feestje afsloten met een wit grand dessert.
Hiep hiep hoera, snel tijd voor weer zo’n gezellig feestje.
De courgettesoep kan van te voren gemaakt worden en ook het uitbakken van de spek kan van te voren (bewaar deze dan tussen keukenpapier). Ook lekker als amuse in een klein glaasje.
Courgettesoep
Recept voor 4 personen
Tijd om de soep te bereiden 20 minuten:

2 courgettes
1 ui
1 liter kippenbouillon (2 kipbouillonblokjes)
125 milliliter slagroom
100 gram ontbijtspek
olie
zout en peper

Snipper de ui en snij de courgette in blokjes.
Maak 1 liter kippenbouillon van twee bouillonblokjes.
Verhit een scheut olie in een grote (soep)pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig is.
Voeg de courgette toe en bak die nog 3 minuten mee op hoog vuur.
Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook, laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
Bak ondertussen de spek in een droge koekenpan (een pan zonder boter of olie).
Zodra de spek krokant is leg je dit op keukenpapier.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier diepe borden en leg op de rand van elk bord een plakje spek, de overige spekjes heb ik in stukjes gebroken en over de soep gestrooid maar kan je er ook los bij serveren, voor de liefhebber.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook