Coquille met champagneroomsaus

January 20 , 2014 by: Sandra - in Voorgerecht

Coquilles met champagneroomsaus - sandrakookt.nl
Feest!

Wie jarig is mag kiezen wat we eten. En gisteren was ik jarig. Het leuke is, ik mag het en kiezen en koken. Enkele van mijn beste vrienden eten mee, echt een feestje dus! Het menu: gerookte zalmbonbon, courgette soep, coquilles met champagne roomsaus, mini beef Wellingtons en als afsluiter een wit grand dessert. Als verjaardagscadeau heb ik een mooie grillpan van Le Creuset gekregen. Deze loeizware pan ga ik vanavond inwijden tijdens het grillen van de coquilles, lekker, lekkerder, allerlekkerst.



Coquilles met champagneroomsaus

Recept voor 4 personen:

12 coquilles
1 prei
150 mililiter visfond
125 mililiter slagroom
200 mililiter champagne of prosecco of cava
Peper en zout

Kan een dag van te voren.
Snij de prij in de lengte doormidden en spoel schoon onder stromend water.
Snij de prei dan in dunne ringetjes.
Breng in een sauspan de visfond met de slagroom en de champagne/prosecco zachtjes aan de kook.
Voeg de preringetjes toe en kook ze 2-3 minuten mee.
Schenk het roommengsel boven een kom door de zeef en bewaar de ringetje in een bakkje.
Doe de saus terug in de sauspan en laat in ongeveer 10-15 minuten tot de helft in koken.
Breng op smaak met (zout) en peper.

Voor het serveren.
Haal de coquilles op tijd uit de koelkast zodat ze op kamer temperatuur zijn wanneer je ze gaat grillen.
Verwarm de saus op laag vuur en warm ook de prei in een ander pannetje langzaam op.
Dep de coquilles droog en besprenkel ze rijkelijk met olie.
Gril ze in een warme grillpan in ongeveer 4 minuten, 2 minuten per kant (je kan ze naar een minuut een kwart slag draaien voor een mooie “grillruitje”).
Leg de prei in het midden van elk bord en leg de coquilles er omheen, schenk dan de champagnesaus er rijkelijk over.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook