Zalmbonbon

December 04 , 2015 by: MILKi - in Voorgerecht

Zalmbonbon - sandrakookt.nl
The X-factor

Ex-vriendjes, aan de een hou je een gebroken hart over, aan de ander een goed recept. Dit zalmbonbon recept komt van een ex-vriendje die kok was en is jaren mijn favoriet geweest voor etentjes thuis met vrienden.
Nu mijn repertoire wat is uitgebreid heb ik het al lang niet meer gemaakt. Maar mijn huidige liefde vindt het ook heerlijk, dus afgelopen weekend deze zalmbonbon weer eens gemaakt en ook mijn andere liefdes, mijn dochter en zoontje vinden het heerlijk.

zalmbonbon
Het gerecht kun je makkelijk van te voren maken en dan net voor het serveren “in elkaar zetten”, sla op borden, zalmbonbon erop en natuurlijk een lekkere dressing. Smullen!

Zalmbonbon
Recept voor 4 personen:
Tijd om het gerecht te maken 15 minuten:200 gram gerookte zalm
1 kuipje Philadelphia bieslook (over andere bieslook roomkaas)
Halve appel
Kleine ui
(Jonge) slamelange
Rode paprika
Pijnboompitjes
Yoghurtdressing/ tuinkruidendressing of je eigen lievelingsdressing
Zout en peper
Vershoudfolie

Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes.
Schil de appel, halveer en snij de helft in kleine stukjes.
Doe de Philadelphia in een kommetje en voeg de klein gesneden ui en appel toe.
Meng deze ingredienten en maak op smaak met peper en (een beetje) zout.
Leg 4 stukken vershoudfolie op het aanrecht en leg een plak gerookte zalm op elk stuk folie.
Verdeel het Philadelphiamengsel als een bolletje over de plakken gerookte zalm en bedek de kruidenkaas met de resterende zalm.
Maak een bonbon van dit pakketje door de zalm dicht te vouwen om de kruidenkaas heen en de folie er strak omheen te draaien.
Leg de pakketjes in de koelkast tot je ze gaat serveren.
Snij de paprika in dunne repen en bewaar deze ook in de koelkast.
Rooster de pijnboompitten en zet ze aan de kant.
Als je aan tafel gaat kun je dit gerecht binnen enkele minuten “afmaken”.
Verdeel de slamelange over de borden.
Haal de zalmbonbonn uit de koelkast en uit de folie en leg deze op het midden van het bord.
Strooi de pijnboompitten erom heen, druppel de dressing over de sla en leg de reepjes paprika over de zalmbonbon.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook