Carpaccio op kroepoek

January 04 , 2014 by: Sandra - in Voorgerecht

Oosterse carpaccio - www.sandrakookt.nl
Oud en nieuw

Oudjaarsdag, een goede reden voor een avond uitgebreid koken. Vanavond schuiven bij ons twee van mijn schoonzussen aan met hun vriendjes. Een 6-gangen menu heb ik gepland, 3 verschillende amuses, oosterse carpaccio, tomatensoep, kabeljauw, hele kip (mijn nieuwe favoriete hoofdgerecht), dan een scroppino om het even te laten zakken en als toetje een lekker frisse bosvruchtenbavarois. Daarna nog koffie met zelfgemaakte chocolade balletjes. Dat wordt vast een gezellige en heerlijke avond. Gelukkig nieuw jaar dat we deze carpaccio nog maar vaak mogen eten.

 


Oosterse carpaccio op kroepoek
Recept voor 4 personen

2 pakjes carpaccio
2 bosuitjes
1 stukje gember
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepel arachideolie
2 theelepel wittewijnazijn
1 eetlepel sojasaus tabasco
2 grote plakken kroepoek

De dressing kan je van te voren maken.
Snij het ene bosuitje in dunne ringetjes en het andere in lange, dunne reepjes. Snijd de gember in kleine stukjes.
Roer in een schaal de ringetjes bosui, de gembersiroop en de olie, azijn en sojasaus door elkaar.
Breng op smaak met enkele druppels tabasco.
Wanneer je niet geljik aan tafel gaat kun je de dressing afgedekt, en de stukjes gember en de bosui reepjes (in wat water) in de koelkast bewaren.
(Vlak voor het serveren) Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken en beleg met twee plakjes carpaccio.
Druppel er de dressing erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop.

Gember kun je in de koelkast ongeveer 3 weken bewaren, wikkel een stuk keukenpapier om de gember en stop hem dan in een afgesloten plastic zakje voordat je het in de koelkast legt. Heerlijk door een oosterse kippensoep of wokgerecht.

Oosterse carpaccio - www.sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook