Garnalencocktail

December 30 , 2013 by: Sandra - in Voorgerecht

garnalencocktail
Verjaardagsmenu

Geregeld houden wij een zaterdagavond vrij om samen uitgebreidt te eten. De kinderen eten voor ons aan, of, nu onze dochter wat ouder is, mee met het voorgerecht/ hoofdgerecht en wanneer zij in bed liggen schenken wij nog een glas wijn in. Gisteravond hadden we de kinderen om 19:00 op bed en hadden we zo’n avond omdat mijn man (bijna) jarig is. Vooraf een garnalencocktail met zongedroogde tomaatjes en basilicum. Ik wilde al langer een garnalencocktail maken – ik weet het andere mensen willen een verre reis maken en ik een voorgerecht met schaaldieren – en dit recept met zongedroogde tomaten sprak mij erg aan.

 


Garnalencocktail

Recept voor 4 personen:

1 citroen, geperst of citroensap
50 gram semi-zongedroogde tomaten
200 gram Hollandse garnalen
5 eetlepels mayonaise met yoghurt
15 gram verse basilicum, fijgesneden
1 doosje tuinkers (heb ik achterwege gelaten)

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met een flinke mespunt zout en 3
eetlepels citroensap. Laat 30 minuten marineren.
Laat de komkommer uitlekken en verdeel over de cocktailglazen.
Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Meng de garnalen met de mayonaise, het basilicum en de tomaten. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Verdeel de garnalen over de glazen. (Knip de tuinkers af en strooi deze naar smaak over de garnalencocktail).

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook