Kabeljauw met pancetta

December 27 , 2013 by: Sandra - in Voorgerecht

Kabeljauw pancetta - sandrakookt.nl
Voorgerecht vs tussengerecht

Feest! De allerhande kersteditie ligt weer in de winkel. Dit voorgerecht is bij ons een tussengerecht geworden. Een mooi klein gerechtje voor het hoofdgerecht aan. Je kunt dit gerecht ‘s middags al grotendeels bereiden (tot en met het maken van het pancetta broodkruimmengsel).

 

Kabeljauw met pancetta en parmezaanse kaas
Recept voor 4 personen:

50 gram pancetta
50 gram boter
1
teentje knoflook
1 kleine ui
2
sneetjes witbrood (of wit hard bolletje)
1 citroen
5
0 gram geraspte parmezaanse kaas
2
00 gram kabeljauw (diepvries)


Verwarm de oven voor op 180 graden (als je aan het voorbereiden bent voor de avond is dit nog niet nodig).
Bak de pancetta in een droge koekenpan (zonder boter of olie) in ongeveer 5 minuten krokant. 
Neem uit de pan en laat uitlekken op keuken­papier.
Snij de knoflook en het uitje in kleine stukjes.
Smelt de boter in de pan waar je ook de pancetta hebt uitgebakken, voeg de knoflook en het ui toe en bak 5 minuten op laag vuur. 
Verkruimel ondertussen het brood (ik koop meestal 1 hard bolletje omdat witbrood bij ons verder niet gegeten wordt), voeg toe en bak 2 minuten mee.
Knijp het sap van een halve citroen uit boven het mengsel en bak dit nog even mee.
Neem de pan van het vuur en verkruimel de pancetta er boven.
Meng de kaas door het broodmengsel. (dit kan allemaal een (mid)dag van te voren).
Dep de kabeljauw goed droog en snijd deze in 4 gelijke stukken. 
Leg ze in 4 ovenschaaltjes.
Verdeel het pancettabroodmengsel over de vis en bak in ongeveer 15 minuten gaar en krokant in de oven.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook