Grand voorgerecht

December 27 , 2013 by: Sandra - in Voorgerecht

Grand dessert - sandrakookt.nl

Boter, kaas en eieren

Boter, kaas en eieren maar deze keer niet met boter, kaas of eieren maar met onder andere zalm, geitenkaas en paprika.
Het rondje heeft gewonnen, maar qua smaak doet het kruisje ook goed mee!
Het handige aan dit recept is dat veel ingredienten voor meerdere “spel elementen” worden gebruikt waardoor je niet een overdaad aan producten moet aanschaffen. Het voorbereiden kost even tijd (snijden van de reepjes etc.) maar binnen 30 minuten staat dit voorgerecht op tafel. Vele onderdelen kunnen van te voren worden klaar gemaakt waardoor je voor het serveren niet lang bezig hoeft te zijn.

 

 

Grand voorgerecht
Recept voor 4 personen:

16 stengels bieslook

Kruisjes:
16 reepjes gele paprika
6 plakjes serranoham
8 reepjes komkommer
kruidencrème of zachte kruidenroomkaas
4 stengels bieslook
4 surimisticks, in vieren
2 soepstengel

Rondjes:
10 plakjes zachte geitenkaas
8 ronde toastjes
enkele druppels honing
4 (halve) walnoten
4 plakjes tomaat
4 plakjes komkommer
4 zwarte olijven
4 kleine tomaatjes
kruidencrème of zachte kruidenroomkaas
Bakje rivierkreeftjes
4 plakjes gerookte zalm
2 wraps, kant-en-klaar

Leg voor het boter, kaas en eieren-spelbord met bieslook stengels een raster op het bord.
Begin met het maken van de kruis-hapjes (4 stuks per bord).
1. Omwikkel 2 gele paprikareepjes met de helft van de serranoham leg ze kruislings. Snijd daarvoor 1 van de reepjes doormidden.
2. Bestrijk de schil zijde van de komkommerreepjes met wat kruidencrème. Leg er bieslook op en leg de reepjes kruislings.
3. Leg de rest van de gele paprikareepjes op de kruislings gelegde surimi.
4. Snij de soepstengel in vier delen en omwikkel deze met de rest van de serranoham en leg ze kruislings neer.

Rond-hapjes (5 stuks per bord)
1. Leg een plakje geitenkaas op een toastje en doe daarop een druppel honing en daar op een kwart stukje van een walnoot.
2. Besmeer een toastje met kruidencreme en leg daarop een stukje zalm. Knip een beetje bieslook in kleine stukjes boven de zalm.
Snijd het kapje van de kleine tomaatjes en schep de inhoud eruit. Vul de tomaat met een theelepel kruidencrème en leg er 3 rivierkreeftjes op.
Bouw een torentje met het tomatenplakje, 1 plakje geitenkaas, het komkommerplakje en de olijf.
3. 
4. Steek met een eierdop of een glas 8 rondjes uit de zalm en uit de wrap. Besmeer de wrap met kruidencreme en doe hierop de zalm, dan kruidencreme, wrap, kruidencreme en ga zo door. Eindig met de zalm.
5. .

 Grand voorgerecht - www.sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook