Zalm triologie

February 06 , 2015 by: Sandra - in Voorgerecht

Zalm triologie - sandrakookt.nl
9 maanden onthouding…

De lijst met ingredienten die je als zwangere vrouw niet mag eten is niet super lang, maar omvat wel een van mijn lievelings ingredienten, gerookte zalm. Voorverpakte gerookte zalm staat helaas op de no-go lijst, maar… trom geroffel want oh wat had ik zin in zalm.. de visboer in Zwolle rookt de zalm zelf, deze wordt niet gevacumeerd maar zo vanuit de rookton verkocht in de winkel. Een klein feestje op mijn bord dus vanavond met een trio van gerookte zalm. De zalm bonbons had ik al vaker gemaakt en het idee van de zalm rolletjes komt van Leukerecepten, als derde zalm gerechtje heb ik een frisse zalm tartaar gemaakt.

 

Zalm tartaar
Recept voor 4 personen:

100 gram verse zalmfilet
75 mililiter witte wijn
1 sjalotje
50 gram gerookte zalm
4 stengels bieslook
Yogonaise of mayonaise
1/2 citroen
Peper en zout

Snij de verse zalm in kleine blokjes.
Pel het sjalotje en snij in vieren, je hebt maar 1/4 deel nodig, snij dit in kleine snippertjes.
Doe de witte wijn met de gesnipperde sjalot in een pannetje en breng (bijna) aan de kook, laat even zachtjes pruttelen.
Zet het vuur uit en laat de wijn een minuutje afkoelen.
Leg alvast een vergiet klaar.
Voeg nu de verse zalm blokjes toe aan de wijn en roer circa 10 seconden door voordat je de zalm in het vergiet laat uitlekken (de zalm moet nog net niet helemaal gaar zijn).
Snij ondertussen de gerookte zalm in kleine stukjes.
Meng de zalmblokjes met de gerookte zalm. 
Knip de bieslook in kleine stukjes en meng dit door de zalm.
Voeg nu naar smaak yogonaise (ik heb ongeveer 2 eetlepels toegevoegd), wat citroensap en peper en zout toe.
Lekker met een stukje geroosterd wit brood/ toast.

 Zalm triologie - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook