Pastinaak aardpeer soep

January 30 , 2015 by: Sandra - in Voorgerecht

Pastinaak aardpeer soep - sandrakookt.nl
Zondag soepdag

Na jaren elke verjaardag geen idee te hebben wat we aan elkaar moesten geven (geld of een tegoedbonnen was meestal het resultaat) hadden we besloten het geld dat we aan deze cadeautjes uitgaven te besteden aan een weekend weg samen, een super idee! Nu gaan we dus elk jaar in januari met de zussen en het broertje van mij man (en aanhang en kids) een weekend weg. Dit jaar zaten we in een Landal huis op de Veluwe. En wat een feest want zaterdag lag er sneeuw! De winter viel dit jaar het weekend dat wij gezellig met elkaar in een huisje zaten. Een meters hoge sneeuwpop werd gebouwd en de sneeuwballen vlogen van links naar rechts. Eten/ koken doen we ook samen en wat is er lekkerder na een lange winterse wandeling dan soep? Deze (zoetere) soep was heerlijk en is zeker een aanrader als je van pastinaak houdt. 

 
Pastinaak aardpeer soep
Recept voor 6 personen:

2 teentjes knoflook
1 ui
1 appel (Elstar)
400 gram pastinaak
400 gram aardpeer
1/2 theelepel gedroogde tijm
100 mililiter witte wijn
1 liter groentebouillon (van twee blokjes)
Olijfolie
Zout en peper

Optioneel creme fraiche 
Optioneel hazelnoten/pompoenpitten of pijnboompitten voor de garnering

Pel de knoflook en snipper de ui.
Schil de pastinaken en aardperen snij ze in stukken.
Spoel de appel af en verwijder het klokhuis, snij dan ook de appel in stukken.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en pers de knoflook tenen hierboven uit.
Verwarm de knoflook kort en voeg dan de ui toe, bak deze glazig.
Voeg dan pastinaak, aardpeer, appel en tijm toe.
Bak even mee en blus af met de wijn.
Voeg nu de bouillon toe en laat alles minimaal 20 minuten, langzaam, koken.
Rooster ondertussen de hazelnoten en pitten in een droge koekenpan (zonder olie of boter) laat de noten/ pitten afkoelen en hak ze in stukjes.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met creme fraiche en bestrooi met wat geroosterde noten en pitten.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook