Tortelloni gevuld met paddenstoelen en truffel

September 12 , 2014 by: Sandra - in Voorgerecht

tortellini
Workshop tortelloni pasta maken

Twee weken zijn wij in Italië. De zon schijnt volop, niks moet en de koelkast is goed gevuld met de lekkerste Italiaanse producten– top. En het wordt alleen maar beter want vanavond ga ik de keuken in met Bert en Marieke van mangiAcasa. Dit is hun lustrum jaar, al 5 zomers koken ze in Toscane voor vakantiegangers, groepen van 6 tot 60 personen en ook meerdere bruiloften hebben ze gecaterd. Het is echt een super concept, in je eigen vakantiehuisje/ appartement komen zij een 4 gangen menu voor je koken – en in de winter koken ze in Nederland voor je!
Op ons menu vanavond, vooraf: antipasti misti della casa, het voorgerecht: tortelloni gevuld met paddenstoelen en truffel, daarna: kip geflambeerd met Marsala wijn en als toetje: panna cotta. Tussendoor kregen we nog een lekkere alcoholvrije sgroppino (met 7-up ipv Prosecco).

Tortellini met mangiAcasa maken
De pasta hebben we samen gedraaid en gevuld, jaren geleden hebben zij hier een kookcursus gehad van een lokale “Nonna” (oma) en nu was aan mij de eer om deze vaardigheid van hen te leren. Leuk en vooral erg lekker en gezellig.

Tortelloni gevuld met paddenstoelen en truffel
Recept voor 4 personen:
Tijd om het gerecht te maken 45-60 minuten

200 gram bloem
2 eieren
200 gram paddenstoelen (champignons, eekhoorntjesbrood etc.)
1 eetlepel truffelcrème/ pasta (te koop bij de kookwinkel/ traiteur)
40 gram boter
Truffelolie
Parmezaanse kaas

Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Breek twee eieren boven het kuiltje en kneed deze door het bloem tot je een stevig deeg hebt dat niet meer plakt.
Leg het deeg in een plastic zak of plastic folie en leg het (minimaal 30 minuten) in de koelkast.
Hak de paddestoelen in stukjes en bak ze in een beetje boter in een koekenpan, ongeveer 5 minuten.
Laat de paddestoelen even afkoelen en doe ze dan in een keukenmachine en maal goed fijn, voeg de truffelcrème toe en meng nogmaals goed door, dit wordt de vulling van je pasta.
Haal het pastadeeg uit de koelkast en verdeel in 3-en.
Neem een stuk van het deeg en bestrooi met wat bloem.
Haal het deeg door de pastamachine en herhaal dit op steeds een lagere stand zodat je mooie dunne pastavellen hebt.
Tussendoor wat bloem op het deeg strooien kan helpen tegen plakken (aan de machine of het aanrecht.
Snij met een pastasnijder de pasta doormidden en daarna in de lengte in vierkantjes van ongeveer 6 á 7 centimeter.

Tortellini vullen

Vul elk stukje deeg met een theelepeltje van het paddestoelen mengels en vouw ze dan dicht, hierbij moet je genoeg ruimte rondom vrijhouden zodat je de de zijkanten en bovenkant om hoog kan vouwen en onder het deeg dicht kan vouwen (youtube biedt uitkomst als je het vouwen lastig vindt).
Doe wat bloem op een bord en leeg de tortellini hierop.
Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe.
En verwarm een koekenpan, smelt de boter in de koekenpan en voeg een scheutje truffelolie toe, meer toevoegingen of een extra saus heeft deze heerlijke pasta niet nodig.
Als het water kookt kook je de pasta in ongeveer 2 á 3 minuten gaar (als ze naar boven komen drijven zijn ze klaar).
Serveer de pasta met wat boter-truffelsaus en Parmezaanse kaas.

Smullen maar!
tortellini
Tip: als je extra maakt kun je het gewoon invriezen en een andere keer heb je dan heel snel een heerlijke pasta op tafel!

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook