Paprika op 3 manieren

June 20 , 2014 by: Sandra - in Voorgerecht

paprika trio
Lekker Venlo

En toen had ik mezelf opgegeven voor de kookbattle tijdens Lekker Venlo om te strijden voor de titel “Beste hobbykok van Limburg”. Er zijn meerdere dingen in bovenstaande zin niet helemaal correct, ik heb mezelf niet echt opgegeven maar ben vriendeljike uitgenodigd deel te nemen (lees gechanteerd met een glas bubbels) en ik woon niet in Limburg en ga ook niet verhuizen – maar dat mocht de deelname en de pret niet drukken. Lekker Venlo is een gezellig en vooral lekker culinair evenement en de kookbattle is een regionale variant op bekende, succesvolle programma’s als Masterchef en Topchef. Alle hobbykoks moesten een gerecht maken met een van de vier Limburgse helden: aardbeien, paling, kophaas of oranje paprika. Ik heb een voorgerechtje bedacht met oranje paprika. Gevulde paprika, paprika salade en een heerlijke pesto van geroosterde paprika.

 

 

Trio van oranje paprika
Recept voor 4 personen

Paprika salade:
1 oranje paprika
100 gram gerookte kip
Ijsbergsla
75 gram creme fraiche
Citroensap
Peper

Pesto van oranje paprika:
2 oranje paprika’s
50 gram amandelen
Olijfolie
60 gram parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
Peper en zout
(Chiabatta of ander brood)

Gevulde paprika:
1 oranje paprika’s
100 gram rundergehakt
1 rode ui
50 gram feta
Olijfolie

Salade:
Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij de paprika in stukjes.
Snij de kip ook in kleinere stukjes. En snij reepjes van de sla.
Meng de creme fraiche met de citroensap en een beetje peper en meng dit door de kip en paprika.
Verdeel de ijsbergsla over 4 glaasjes en doe de paprika salade hierop.

Oranje pesto:
Rooster twee oranje paprika’s in de oven – dit filmpje van AH laat zien hoe makkelijk een paprika roosteren is.
Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan.
Rasp de parmezaanse kaas en pel de knoflook.
Ontdoe de paprika’s van hun vel en doe ze samen met de amandelen en parmezaanse kaas in een keukenmachine (blender).
Pers de knoflook erboven uit en voeg een scheut olijfolie toe.
Pureer de paprika’s tot een grove pesto en breng op smaak met zout en peper en indien het te “droog” is met wat extra olijfolie. 
Heerlijk op een plakje geroosterde chiabatta.

Gevulde paprika:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de rode ui.
Was de paprika’s en snij ze in tweeen. Verwijder de zaadjes en snij de paprika nogmaals door midden zodat je vier stukken hebt. Snij van elk stuk een reepje af. 
Snij de reepjes in kleine blokjes.
Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui.
Voeg het gehakt toe en bak deze gaar en rul, breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het gehakt over de stukken paprika en verkruimel de fetakaas erover en verdeel ook de stukjes paprika erover.
Besprenkel een lage ovenschaal met olie of bekleed een bakplaat met bakpapier. 
Doe de paprika ongeveer 10 minuten in de oven. 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook