Foccacia

May 27 , 2017 by: Sandra - in Bakken, Bijgerecht, Lunchgerecht, Voorgerecht

Foccacia zelf maken
Zelf foccacia maken is zo lekker

Momenteel ben ik vooral bezig bestaande recepten “aantrekkelijker te maken”, nieuwe foto’s, betere tekst en beter vindbaar in google. Daar gaat nog al wat tijd in zitten. Nu 3 jaar onderweg met sandrakookt zijn er oudere recepten waar ik niet meer trots op ben en verbeteren is dan leuk om te doen.
Wat ik ook elke maand doe is foodblogswappen (koken van een ander blog met een twist) het is namelijk erg leuk om op andere websites rond te kijken en helemaal om een recept te mogen kiezen en eigen te maken. Deze maand kreeg ik Greate Little Kitchen toegewezen, ik heb al een keer eerder van  Stephanie haar blog mogen kiezen  en ben nog steeds fan. Deze keer koos ik ervoor om zelf foccacia te maken. Ik heb er wel de tijd voorgenomen (rijzen), dus deze keer weer geen snel recept, maar wel super lekker, makkelijk en de tijd die je in de keuken staat is kort.Foccacia_foodblogswap
Focaccia
Recept voor 2 broden:
Tijd om te maken 20 minuten + 1 uur rijzen + 2 uur oventijd500 gram (tarwe)bloem
1,5 theelepel zout
1 zakje gedroogde gist (7 gram)
75 gram parmezaanse kaas
250 milliliter lauwwarm water
3 eetlepels olijfolie
Zongedroogde tomaten (zelf drogen is makkelijk en lekker)

Serveer met:
Extra vergine olijfolie
(Tomaten) tapenade

Strooi het zout in een mengkom en zeef hierboven de bloem.
Voeg de parmezaanse kaas toe en maak in het midden van de bloem een kuiltje.
Doe dan het gist in het kuiltje.
Voeg nu de olijfolie toe en giet ook het lauwwarme water in het kuiltje.
Kneed alle ingrediënten in een keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in tweeën en maak er ronde ballen van.
Doe een scheut olijfolie in een kom en leg het deeg hierin.
Maak een theedoek vochtig en dek de kom hiermee af.
Zet het deeg op een warme plek en laat het minimaal 1 uur rijzen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak na het rijzen van beide degen een rechthoekige broden.
Leg het deeg op de bakplaat en dek nogmaals af om te rijzen (minimaal 30 minuten).
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Na de tweede keer rijzen kun je het brood beleggen voor het de oven in gaat.
Maak kuiltjes in het deeg en doe de tomaatjes hierin.
Bestrooi met rozemarijn en zout en schuif de broden dan in de oven.
Bak de focaccia in 20-25 minuten in de oven.
Serveer met de olijfolie en/ of tapenade.

1 Comments

  • Ziet er erg lekker uit!

Voeg een reactie toe


Facebook