Tomatensoep met pesto

May 01 , 2014 by: Sandra - in Voorgerecht

tomatensoep
De allerhande

Mijn maandelijkse dosis leesvoer bestaat uit de allerhande, de delicious, boodschappen magazine en de fabulous mama. Boeken lees ik eigenlijk niet (meer), mijn vrije tijd gaat op aan koken, hardlopen, af en toe tv kijken en natuurlijk ook aan mijn gezin, vrienden en familie (alias leuke dingen doen) en de was (alias die oneindige berg). Na een dag leuke dingen doen in de buitenlucht smaakte deze soep heerlijk – met dank aan de allerhande.

Tomatensoep met  verse pesto
Recept voor 4 personen

6 eetlepels olijfolie 
1 ui
1 teen knoflook
400 gram tomatenblokjes (blikje)
125 mililiter slagroom
250 gram cherry tomaten
4 theelepels crème fraîche
Pesto
Indien zelfgemaakt:
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel Parmezaanse kaas 
15 gram basilicumblaadjes

Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken. 2. Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto. Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort. 3. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Doe de tomaten erbij en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4. borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop

 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook