Banaan chocolade

June 22 , 2017 by: Sandra - in Koken met kinderen, Traktaties

Banaan chocolade snack_klein
Gezonde snack

Gezond snacken, bestaat dat, is het nodig? Als je vaker recepten van mijn blog maakt kun je zien dat ik van afwisseling houd en daarom wissel ik graag een stuk worteltaart af met deze (gezondere) chocolade bananen snack. Gezond, fitgirl, healthy, suikervrij,  ik vind het interssant en de recepten vaak lekker, maar ben zelf meer van de balans, te is naar mijn menig nooit goed.
De inspiratie voor deze banaan chocolade snack komt van het blog van Inge, Knoeien met Inge waar ik deze maand iets van mocht koken voor de foodblogswap (een recept koken van een ander blog met je eigen twist). Inge heeft meerdere heerlijke recepten op haar blog staan, maar ik hield het simpel met deze snack. De “twist” aan het recept vond ik lastig, en na 2 pogingen, een met witte chocolade en melk chocolade “geswireld” en een variant gemaakt met de kinderen (lees veel geknoei, vrolijke versiering en bananen die op waren voor ze op de foto konden) kies ik ervoor om het recept simpel te houden met pure chocolade en noten.Banaan chocolade snack
Je kunt de bananen volledig invriezen en dan in de chocolade dopen, ik heb er voor gekozen ze kort in de vriezer te leggen (dan wordt de chocolade sneller hard en blijft het beter zitten maar is de banaan niet bevroren).

Chocolade banaan lollie

Recept voor 6 stuks:

Tijd on te maken 20 minuten

2 bananen
100 gram chocolade (puur, melk of wit wat je voorkeur is)
1 eetlepel zonnebloemolie
Nootjes
Sateeprikker of rietjes

Ontdoe de banaan van zijn schil en snij in 3 stukken.
Steek in elk stuk een sateeprikker of een rietje waar je de banaan straks aan vast kunt houden.
Doe de stukken banaan in de vriezer.
Hak ondertussen de nootjes in stukjes en doe deze in een bakje.
Mocht je nog andere versiering willen gebruiken (kokos, sprinkels of bijvoorbeeld chocolade bolletjes) zet deze ook klaar.
Breek de chocolade in blokjes en smelt au bain marie (in een pannetje boven kokend water) of in de magnetron, niet zoals het hoort maar met regelmatig roeren kan het wel.
Haal de stukken banaan uit de vriezer en haal ze door de chocolade en dan door de versiering, werk snel want de chocolade wordt snel hard.
Bewaar de banaan snack in de koelkast.
Heerlijk voor groot en klein.

0 Comments

Voeg een reactie toe