Popcorn – regenboog

February 25 , 2015 by: Sandra - in Traktaties

Regenboog popcorn - sandrakookt.nl
Alle kleuren van de regenboog

Dit recept past perfect bij het K3 liedje, alle kleuren van de regenboog.
Het is voorjaarsvakantie dus tijd om te bakken, spelen, te lunchen met tosti’s en tijd voor tv kijken met popcorn. Mijn nichtje logeerde twee nachtjes bij ons dus een extra reden om er een feestje van te maken. Deze popcorn ziet er toch super vrolijk uit. Ik heb een paar druppeltjes kleurstof van Dr Oetker gebruikt, maar heb je het liever wat natuurlijker, dan kan dat natuurlijk ook, bestel ze bijvoorbeeld hier

 

 

 

Regenboog popcorn
Recept voor 8 porties

100 gram popcorn mais (kant en klaar kan ook)
Scheut zonnebloem olie
150 gram suiker
50 mililiter water
Kleurstoffen

Doe een scheutje olie in een pan en leg de deksel alvast klaar.
Zodra de olie warm is voeg je de maïs toe, niet te veel te gelijk, de bodem mag bedekt zijn, maar de korrels moeten niet op elkaar liggen, zodat de korrels goed warm kunnen worden en kunnen “poppen”.
Doe de een deksel op de pan. Schud even om zodat de olie goed verspreidt wordt over alle maïskorrels en zet het vuur middelhoog.
Wanneer de “poppende” geluiden stoppen kun je het vuur uitzetten.
Doe de popcorn in een grote schaal en maak (eventueel) de rest van de popcorn.
Zet 4/5 bakjes klaar waar straks het suikerwater met de kleuren in gemengd kunnen worden.
Doe de suiker met het water in een steelpannetje en verwarm dit tot ongeveer 120 graden – het suikerwater wordt dan helder.
Verdeel het suikerwater of de bakjes en voeg aan elk bakje een paar druppeltjes kleurstof toe.
Verdeel nu de popcorn over de bakjes en roer alles goed door zodat de popcorn kleur krijgt.
Indien de popcorn nat” is moet je het even laten drogen op een bord voordat je het opeet.

 Regenboog popcorn - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook