15 gezonde traktaties

September 02 , 2016 by: Sandra - in Geen onderdeel van een categorie, Koken met kinderen, Traktaties

minion bananen

Gezond trakteren

Na 6 weken vrijheid, blijheid is het weer zover, de scholen zijn weer begonnen. Ik vind de zomervakantie heerlijk, op het geregel in het begin na (welke dagen zijn wij vrij, BSO, naar opa en oma, tantes, oppas etc.).
Nu de scholen weer zijn begonnen is ook het trakteren weer begonnen. Gezond of wat minder gezond, trakteren moet vooral leuk (en lekker) zijn.
Aangezien veel scholen een beleid hebben dat traktaties gezond moeten zijn heb ik eens rondgevraagd bij andere bloggers welke lekkere gezonde traktaties zij op hun website hebben staan.
Hieronder staan de 15 leukste gezonde traktaties en hier vind je 10 andere leuke traktatie (die iets minder gezond zijn, maar wel minstens net zo leuk)!

De gezonde traktaties in willekeurige volgorde:

Mijn dochter heeft haar keuze al gemaakt, bij het zien van deze minions traktatie van myhappykitchen was ze om!
Het is even wat knipwerk maar wat zijn deze minions leuk.

minion bananen

Deze traktatie vind ik persoonlijk ook erg leuk, ik heb het al eens op pinterest voorbij zien komen maar wist nooit dat easydailyfood er voor gezorgd heeft dat deze traktatie zo populair is in Nederland 🙂

gezonde-kindertraktatie-fruitrups-6-805x550

 

Of wat dacht je van deze pannenkoekprikkers van easydailyfood, het kost even wat tijd om de pannenkoeken te bakken, maar het resultaat is er ook naar!

leuke-kindertraktatie-pannenkoek-prikkers-640x480

Op mijn blog, staat een variant met speltpannenkoeken, en het trakteren wordt extra leuk met de toverstafjes van de kinderkookshop.

Aardbei pannenkoek gezonde traktatie

Spiesjes doen het sowieso altijd goed als traktatie, deze spiesjes met aardbeien en gezonde brownies staan op Anita’s potje en pannen

Courgette brownie traktatie spiesje

Van deze gewichtheffers met fruit krijg je vast spierballen, en wanneer je traktatie niet perse (alleen maar) gezond hoeft te zijn kun je de gewichtheffers vullen met een spekje, snoepje of dropjes.
De traktatie vind je op Ellouisa Cooking.

Gewichthef traktatie

Of wat dacht je van deze ketting?  Ik vind dit erg geschikt om op de crèche te trakteren, hij staat op de website van de kinderkookshop (een webshop vol met leuke kinderkook spullen).

gezonde-snoepketting

Deze schaapjes van popcorn heeft Ellouissa op haar blog Ellouisa Cooking staan, haar zoontje heeft ze op de crèche getrakteerd, maar ook op de bassisschool zullen kinderen er van smullen.

popcorn schaap traktatie

Simpel, gezond en snel te maken, dat klinkt toch goed! Voor 30 kinderen een traktatie knutselen vind ik leuk, maar ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen er zo over denkt. Deze Ninja appels zijn dan perfect, bedankt eet het beter voor deze snelle traktatie.

Ninja-appels-traktatie

En wanneer je wat meer tijd (en zin) hebt is een boeket bloemen van fruit maken ook erg leuk en lekker.

Fruitbloemen2

Deze gezonde traktatie, ook van myhappykitchen, vind ik erg leuk voor een herfst feestje. Mijn zoon is in oktober jarig, dus wie weet trakteert hij straks op deze sneeuwpopjes.

traktatie-sneeuwpop

 

Deze fruitbakjes maakte ik voor een gastblog op lekker eten met Linda, welk seizoen het ook is, lekker fruit is er altijd!

Fruitbloemen traktatie

En voor een dino fan is dit een perfecte traktatie, dino eieren van Eet het beter,

Gezonde-dino-traktatie

Van deze parapluutjes werd ik ook erg blij, simpel maar een verrassend resultaat, een lepeltje lekkers heeft ze op haar blog staan samen met nog 3 leuke gezonde traktaties.

Tip: wanneer je babybel traktatie in google invult kom je nog veel meer leuke inspiratie tegen!

Kindertraktaties-parapluutjes

En last, but not least, deze vrolijke hot dogs, het lijkt veel werk maar dat valt best mee, hoe je deze hondjes maakt lees je op mamma’tje van alles

Hotdog traktatie

2 Comments

  • […] ook eens bij Sandra Kookt en een lepeltje lekkers voor leuke overzichtsartikelen met gezonde traktaties. Op zoek naar nog […]

  • Leuk ideeën en leuk om mijn spiesjes hier terug te zien :-).

    Groetjes Anita (potjesenpannen).

Voeg een reactie toe