Paaseieren

March 20 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Paaseieren - sandrakookt.nl
Vrolijk pasen

Eigenlijk ben ik nog niet echt met pasen bezig. De paastak is nog niet versierd en we hebben ook nog geen eieren beschilderd oid. Ook zijn de paasbrunch gerechten nog niet bedacht – tips zijn welkom.
Tijd om er verandering in te brengen, stap 1 paaseitjes kopen, stap 2 een paastak halen en stap 3. deze gevulde paaseieren maken. 
En ja dat heeft geholpen, deze eieren hebben ons gelijk in “the mood” gebracht en het lente zonnetje helpt ook goed.



Paaseieren
Recept voor 10 stuks:

10 (holle) chocolade eieren
200 gram monchou
150 gram poedersuiker
2 theelepel vanille extract
50 gram mango
1 eetlepel abrikozenjam

Snij met een mes de bovenkant van de eieren, maak het mes een beetje warm door

 Paaseieren - sandrakookt.nl
het onder warm stromend water te houden, dan gaat dit gemakkelijker.
Zet de eieren in de koelkast tot je ze gaat vullen, dan blijven ze goed hard.
Meng de monchou met de vanille totdat deze zacht is.
Zeef de poedersuiker.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de monchou.
Hoe meer je toevoegd hoe zoeter de vulling wordt, dus tussendoor proeven is aangeraden.
Vul de eieren met het monchoumengsel, ik heb hiervoor een theelepel gebruikt maar een spuitzak werkt vast ook goed.
Zet de eieren nu weer in de koelkast zodat de vulling wat steviger wordt.
Maak het “eigeel” door de mango met de jam te pureren.
Haal de eieren uit de koelkast en haal met een theelepelt een beetje van de vullingcheese eruit. Vul dit met het mangosausje.
Vrolijk pasen.
 Paaseieren - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook