Witte chocolade gember koekjes

February 15 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Witte chocolade gember koekjes - sandrakookt.nl
Koffietijd

Zondagmiddag, tijd om mijn nieuwe melkopschuimer uit te proberen en tijd voor koekjes. Deze koekjes heb ik een paar jaar geleden bij vrienden gegeten en nu is het toch echt tijd om ze zelf een keer te maken. Ik had alleen het recept iets beter moeten lezen, ze zetten namelijk nogal uit in de oven en daar had ik geen rekening mee gehouden.
Terug naar mijn melkopschuimer, deze heb ik aangeschaft naar aanleiding van de tros radar test, het is de nummer twee uit de test en maar liefst honderd euro goedkoper dan de nummer 1. Iets meer werk, maar een prima resultaat aldus de testers en daar ben ik het helemaal mee eens.

 

 

Witte chocolade gember en chocolade koekjes

125 gram bloem
110 gram koude boter
1 ei
20 gram havermout
100 gram suiker
1/2 tl bakpoeder
snufje zout

50 gram witte chocolade
40 gram stemgember (op siroop)
40 gram pure chocolade
1 eetlepel cacao

Aangezien ik witte en bruine chocolade koekjes heb gemaakt heb ik de hoeveelheden van de chocolade en gember wat aangepast, als je alleen maar witte chocolade gember koekjes wilt maken zou ik 100 gram witte chocolade en 70 gram gember gebruiken.

Meng de boter en suiker tot een glad/ romig beslag en voeg dan het ei toe. Daarna kunnen de andere ingredienten worden toegevoegd (bloem, havermout, bakpoeder en zout). Verdeel dit over twee kommen voor de twee verschillende koekjes.
Hak de wite chocolade in grove stukken en snijd de gember in kleine stukjes. Kneed deze door de ene helft van het deeg en vorm er een worst van welke je in plasticfolie rolt. Leg deze ongeveer een half uur in de koelkast (of 20 minuten in de vriezer).
Hak de pure chocolade in grove stukken. Kneed deze door de andere helft van het deeg en vorm er weer een worst van welke je in plasticfolie rolt. Leg deze ook in de koelkast of vriezer.
Verwam de oven voor op 180 graden.
Snijd de worst in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, laat genoeg ruimte tussen de koekjes want ze zetten uit tijdens het bakken.
Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn en het binnenste nog zacht voelt, dat is ongeveer 10-15 minuten.
Laat ze op een rooster afkoelen om krokant te worden.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe