Stroopwafelmuffins

January 14 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Stroopwafelmuffins - sandrakookt.nl
22 miljoen

Voor al mijn internationale collega’s – 34 verschillende nationaliteiten – heb ik vandaag stroopwafelmuffins gebakken. Voor dat ik ben gaan bakken eerst maar even stroopwafels gegoogled voor wat achtergrond informatie: het is een in Nederland veelgegeten wafel, die bestaat uit twee ronde deegwafelhelften, met ruitpatroon, waartussen zoete stroop is aangebracht.
Er zijn in 2013 ongeveer 22 miljoen pakjes stroopwafels verkocht. Lekker een stroopwafel bij een kop koffie, maar nog lekkerder in een muffin.

 

Stroopwafelmuffins

Recept voor 12 muffins

125 gram roomboter
15 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 eieren
6 grote stroopwafels

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snij de stroopwafels in stukjes.
Meng de boter met de suiker in een kom op middelhoge snelheid.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix het beslag goed door met de mixer. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
Voeg dan de melk toe en meng alles goed, Als laatste voeg je de strukjes stroopwafel toe, meng alles nog 1 minuut goed door elkaar.
Verdeel het deeg over 12 muffin vormpjes (ik gebruik altijd twee lepels om het deeg in de vormpjes te krijgen) en bak ze in ongeveer 20-25 minuten bruin en gaar.

 

2 Comments

  • Hoi Sandra,
    Is 15 gram kristalsuiker wel genoeg voor de stroopwafelmuffins?
    Groetjes, Marianne

    • Hi Marianne,

      Het is al even geleden dat ik deze lekkere cakejes maakte maar 15 gram is denk ik ook te weinig, 75 gram past meer (de stroopwafeltjes maken het ook al zoeter). Succes met bakken – groetjes Sandra

Voeg een reactie toe