Appelmuffins

January 15 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Appelmuffins - sandrakookt.nl
Jarig !

Wie jarig is trakteert. Hiep hiep hoera, ik word 33 jaar. Een goede reden om te bakken en morgen te trakteren op kantoor. Het worden muffins met een Hollands tintje, stroopwafelmuffins en appelmuffins. Ik heb een dubbele portie (basis)muffin deeg gemaakt en de ene helft gevuld met stukjes stroopwafel en de andere helft met appel en kaneel. Het resultaat een lekkere en luchtige muffin, ik moet dan ook bekennen dat enkele muffins het kantoor nooit zullen bereiken…

  

Appelmuffins

Recept voor 12 muffins

125 gram roomboter
15 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 eieren 
3 appels
1 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
Meng de boter met de suiker in een kom op middelhoge snelheid.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix het beslag goed door met de mixer. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
Voeg dan de melk toe en meng alles goed, Als laatste voeg je de appels en kaneel toe, meng alles nog 1 minuut goed door elkaar.
Verdeel het deeg over 12 muffin vormpjes (ik gebruik altijd twee lepels om het deeg in de vormpjes te krijgen) en bak ze in ongeveer 20-25 minuten bruin en gaar.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook