Brownies en blondies

January 05 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Blondies en brownies - sandrakookt.nl

Om in te lijsten

Zondag de ideale dag wat mij betreft om te bakken. Morgen wordt er getrakteerd ter ere (en ter promotie) van mijn website! Ik vind het echt super leuk om mijn recepten op te schrijven en er over na te denken hoe het nog lekkerder (en gemakkelijker kan). Hopelijk ben ik straks niet meer de enige die er blij van wordt dat sandrakookt.


Brownies

Recept voor 16-20 stuks:

150 gram pure chocolade
150 gram boter
125 gram suiker
125 gram (lichtbruine) basterdsuiker
3 eetlepels cacao
1 zakje vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
zout

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een lage bakvorm met bakpapier. Wanneer je het bakpapier een klein beetje nat maakt en dan tot een bal verfrommeld is het daarna erg makkelijk in de vorm te krijgen.
Breek de chocolade in stukken en smelt deze in een pan samen met de boter au bain marie (boven heet water). 
Wanneer de chocolade gesmolten is haal je de pan boven het water vandaan en voeg je de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker toe. 
Roer dan het bakmeel, cacao en een snufje zout door het chocolademengsel.
En voeg dan de eieren één voor één toe.
Schenk het beslag in de vorm en strijk het glad.
Bak de brownie in ongeveer 30-35 minuten gaar.

 

Blondies

Recept voor 16-20 stuks:

75 gram boter
300 + 100 gram witte chocolade
3 eieren
90 gram suiker
2 theelepels vanille aroma
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram geschaafde amandelen
(poedersuiker)

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakvorm met bakpapier (zie tip hier boven).
Breek 300 gram van de chocolade in stukken en smelt deze in een pan samen met de boter au bain marie (boven heet water).
Klop de eieren, suiker en vanille in een kom door elkaar.
Roer er het chocolademengsel door en spatel er dan luchtig het bakmeel door.
Schep de gehakte amandelen en de rest van de gehakte chocolade erdoor.
Schenk het beslag in de vorm en strijk het glad.
Bak de brownie in ongeveer 25 minuten gaar.
Laat even afkoelen en strooi er voor het serveren wat poedersuiker over.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook