Chocolade balletjes met kokos

December 30 , 2013 by: Sandra - in Bakken

Chocolade balletjes - sandrakookt.nl
Zweedse balletjes

Niet de bekende Zweedse IKEA balletjes, maar chocolade balletjes met havermout en kokos. Havermout is niet het eerste waar ik aan denk bij bonbons of chocolade balletjes, maar het geeft een verrassende structuur. Ik heb ze gemaakt voor bij de koffie, als afsluiter na een uitgebreid diner, en het ging verrassend snel en gemakkelijk. Het recept is echter voor 30 balletjes en dat is wel wat veel na 6-gangen. Hebben de buren ook wat lekkers bij de koffie.



Chocolade balletjes met kokos

Recept voor 30 stuks:

100 gram studentenhaver
120 gram boter (op kamertemperatuur)
120 gram poedersuiker
4 eetlepels cacaopoeder
30 mililiter espressokoffie (zakje Nescafe + heet water kan ook)
1 theelepel vanillearoma
200 gram havermout
55 gram gemalen kokos

Maal de studentenhaver ongeveer 10 sec. in de keukenmachine.
Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor.
Schep in een kom en meng de havermout erdoor.
Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot.
Leg de kokos in een diep bord.
Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn.
Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Heerlijk bij een kopje koffie.
Je kunt de balletjes 2 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook