Appeltaart met stroopwafeltjes, fudge en noten

September 24 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Appeltaart met stroopwafeltjes - sandrakookt

APPELTAART!!!

Appeltaart, heerlijk en zo lekker Hollands. Dat is misschien een vreemde associatie maar wel mijn persoonlijke bij appeltaart (met slagroom).
Deze verrukkelijke appeltaart met fudge, noten en stroopwafeltjes heb ik gebakken voor burendag. Samen met de straat hebben we de taart tot de laatse kruimel opgegeten.
De buurvrouw had koffie en thee meegenomen en ander buren een lekkere cake (die ook op ging) voor de kinderen ranja en na de koffie kwam al snel de wijn, conclusie een heerlijke, gezellige burendag.  
Ik heb laatst 3 verschillende appeltaarten gebakken en deze is mijn favoriet al vind ik de appelkruimeltaart ook erg lekker.  
De derde taart die ik bakte is een familie recept van een vriendin waarmee ze het hart van haar man heeft verovered 15 jaren geleden, hoe cool is dat, het recept mag ik misschien op verzoek delen, Marieke?

 

 

Appeltaart met stroopwafeltjes, karamel en noten
Recept:

300 gram zelfrijzendbakmeel
150 gram suiker
8 gram vanillesuiker
snufje zout
150 gram ongezouten (room)boter
1 ei
100 gram rozijnen
6 stevige appels bijv. Jonagold
1/2 citroen (sap)
200 gram karamelfudge
75 gram pecannoten
75 gram hazelnoten
bruine bastersuiker
kaneel
paneermeel
15 roomboterstroopwafeltjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een stevig deeg door het meel, suiker, vanillesuiker, zout en de boter te mengen.
Wel de rozijnen in lauwwater.
En schil de appels en snij ze in stukjes.
Besprenkel de stukjes appel met het sap van een halve citroen (zodat ze niet bruin worden).
Meng de stukjes appel met kaneel en bruine suiker naar smaak, ik heb 2 eetlepels suiker en een eetlepel kaneel gebruikt.
Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze toe aan de appelstukjes.
Hak de de noten en fudge in stukjes en voeg deze ook aan de appels toe.
Vet nu een springvorm in met boter.
Verdeel het deeg in tweeen (2/3 en 1/3).
Rol 2/3 plat voor de bodem en 1/3 voor de zijkant.
Bekleed de taartvorm met het deeg en strooi wat paneermeel over de bodem, zodat de onderkant van de taart stevig en droog blijft.
Verspreid daarna het appelmengsel over het deeg.
Breek de stroopwafels in stukken en leg deze over op de appels.
Bak de taart ongeveer een uur in de oven. 

 Appeltaart - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook