Worteltaart

January 15 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Worteltaart - sandrakookt.nl
Best recipe ever

Het voordeel van werken in een bedrijf met veel verschillende culturen zijn de verschillende lekkernijen die mijn collega’s bakken.
Na vorige week heerlijke (Nigella) peanutbutter-snicker muffins te hebben gegeten, was het deze week carrotcake met vanilla frosting wat er in de coffeecorner stond. JAMMIE, ik heb mijn vingers er nog net niet bij opgegeten. Ik mocht het recept gelukkig hebben en aangezien er dit weekend vrienden langs kwamen, verlate verjaardags visite voor mijn zoon, had ik gelijk een goede reden om de carrotcake te maken. Niet gezond maar wel super lekker!

En wanneer je geen ontplofte keuken wil (ik spreek uit ervaring :-), meng dan de monchou en poedersuiker met een vork door elkaar en niet met een handmixer.   

 
Worteltaart
Recept voor 1 cake of 12 cakejes:

150 gram wortelen
225 gram suiker
125 mililiter zonnebloemolie
60 gram appelmoes
3 eieren
0,5 theelepel vanille extract
190 gram bloem
1,5 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel zout
0,5 theelepel baking soda (te koop bij de toko of het supermarktschap met curry etc.)
1,5 theelepel kaneel

Frosting:
200 gram monchou
200 – 250 gram poedersuiker (hoe meer hoe zoeter)
1 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de wortelen.
Meng de suiker, de zonnebloemolie en de appelmoes in een kom.
Voeg een voor een de eieren toe.
Voeg daarna de vanille toe.
Dan kunnen de bloem, bakpoeder, zout, baking soda en kaneel toegevoegd worden, meng alle ingredienten goed.
Voeg als laatste de geraspte wortelen toe en meng deze door het deeg.
Vet een bakblik of 12 muffin vormpjes in.
Doe hier het worteltaartmengsel in en bak dit in ongeveer 20-25 minuten gaar. Je kunt controleren of het deeg gaar is door er een sateeprikker in te steken. Wanneer er nog zacht deeg aan de prikker zit moet de cake nog een paar minuten langer in de oven.
Laat de cake even afkoelen.
Meng de monchou met het vanille extract en blijven mixen totdat deze zacht is.
Zeef de poedersuiker en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de monchou. Hoe meer je toevoegd hoe zoeter de frosting wordt, dus tussendoor proeven is aangeraden :-).
Verdeel de frosting over de cake en garneer eventueel met wat wortelkrullen (geraspte wortel).

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook