Brownie taart

March 30 , 2016 by: Sandra - in Bakken

Brownietaart - sandrakookt.nl
Paaseieren over? Dan wil je deze brownie walnoot taart bakken!

Afgelopen paasweekend hebben we de eerste verjaardag van Eva gevierd, ze was op woensdag jarig dus het lange weekend was perfect voor een feestje.
Een eerste verjaardag vind ik altijd erg bijzonder, de kleine baby wordt een dreumes, die gaat lopen, kletsen en steeds meer zelf kan. Zo snel als ze in het eerste jaar groeien doen ze (gelukkig) na het eerste jaar niet meer. Al is het ook heerlijk dat ze niet meer omvalt wanneer je haar neerzet, ze zelf haar broodje eet en het hele kwetsbare eraf is. Hiep hiep hoera!
Naast een fondant taart, die met smaak door de kleine meid werd opgegeten, heb ik ook deze brownie walnoten taart gebakken. Voor de foodblogswap (een recept koken van een ander foodblog) mocht ik van het blog van Ellouisa Cooking wat koken, ik volg haar al wat langer op instagram en ze bakt de meest heerlijke taarten en recepten uit het Midden Oosten. Kiezen was dus weer lastig, totdat er een foto op instagram voorbij kwam van deze brownie walnotentaart voor de gelegenheid door mij versierd met paaseitjes. Op Ellouisa’s blog vind je ook een handig filmpje van de taart.

brownie-taart

Brownie taart
Recept voor 1 taart:
Tijd om te maken
20 minuten + 40 minuten oventijd.

200 gram pure chocolade
100 gram melkchocolade
5 eieren
250 gram suiker
180 gram bloem of zelfrijzendbakmeel
1 1/2 theelepel bakpoeder
250 gram walnoten
250 gram boter
Zout

Ganache:
150 gram pure chocolade
25 gram melkchocolade
150 mililiter slagroom

Wat halve walnoten of paaseitjes ter garnering

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt in een pannetje de boter met 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade en meng goed door elkaar.
Laat even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en mix de suiker en een snufje zout erdoorheen.
Doe nu het chocolademengsel en de bloem bij het eibeslag en mix nogmaals goed.
Hak de walnoten grof met een mes of in een hakmachine en voeg de stukjes noot toe.
Vet een springvorm in (ik gebruik graag bakspray) en giet het beslag in de spingvorm.
Bak de taart ongeveer 40 minuten in de oven,
Laat de taart na het bakken een uur afkoelen en haal hem dan uit de vorm.

Smelt voor de ganache de chocolade met de slagroom in een pannetje op laag vuur en giet over de taart.
Garneer met paaseitjes/ halve walnoten.
Snij niet te grote stukken van de taart want hij is verrukkelijk maar ook machtig.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook