Toblerone cheesecake taart

January 15 , 2016 by: Sandra - in Bakken

Toblerone cheesecake - sandrakookt.nl
Verjaardagstaart – toblerone cheesecake

Hoera ik ben jarig, 35 jaar ben ik vandaag geworden en dat vind ik leuk! Misschien als het nog dichter naar 40 graag dat ik het niet meer zo leuk vind, maar nu vind ik het leuk, cadeautjes, visite, toblerone cheesecake en ontbijt op bed, (ja in die volgorde) ik wil best vaker dan 1x per jaar jarig zijn.
toblerone cheesecake
Mijn cadeautjes o.a. een cursus (food)fotografie, dropjes (door mijn dochter zelf uitgezocht), oorbellen en een nieuwe soeppan. En de taart, toblerone cheesecake van Laura’s Bakery een vriendin van mij had deze taart laatste gemaakt en ze was zo enthousiast dat ik deze taart ook erg graag wilde maken. Onderstaand is het recept van mijn versie, ik heb de bodem even gebakken, ik ga hem zo aansnijden, maar het proeven tijdens het bakken (gisteravond want de taart moet 8 uren opstijven) was al erg veelbelovend.

Toblerone taart
Recept voor 1 taart:
Tijd om te maken 30 minuten + 8 uren in de koelkast:

250 gram koekjes – bijvoorbeeld amandelkoekjes,
120 gram boter
200  + 100 gram Toblerone
100 gram pure chocola
250 gram roomkaas (philadelphia)
200 milliliter slagroom
250 gram mascarpone

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed alvast de bodem van een springvorm met bakpapier.
Inspuiten met bakspray werkt ook goed tegen “plakken” ipv bakpapier.
Maal de koekjes in een keuken/ hakmachine tot kruimels.
Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
Meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Neem de vorm uit de oven en laat afkoelen.
Ga verder met het maken van de cheesecake vulling.
Smelt de helft van de toblerone (200 gram) met de pure chocolade au bain marie (in een kom boven een pan met koken water).
Klop de roomkaas romig en in een andere kom klop je de slagroom lobbig.
Voeg dan de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas en meng tot een glad mengsel.
Voeg dan de gesmolten toblerone en chocola toe en meng goed door elkaar tot het een egale kleur heeft.
Giet de vulling op de koekbodem en laat minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Hak de andere 100 gram van de toblerone in stukjes en verdeel deze voor het serveren over de taart.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook