Worteltaart wafels – gezond

December 29 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Worteltaart wafels - sandrakookt.nl

Worteltaart wafels – gezond en zo lekker

Ik mocht weer een recept uitkiezen van een ander blog voor de maandelijke foodblogswap.
Deze maand kreeg ik het blog Great little kitchen toegewezen. De recepten op het blog worden allemaal gemaakt in een keuken van 10m2 (zonder vaatwasser). ‘Everyone can be a great cook in a little kitchen’. 
In december heb ik veel tijd in de keuken doorgebracht, sinterklaas recepten en een kerstdiner voor mijn schoonfamilie, wat een feest en tussendoor bakte ik deze worteltaart wafels, zoooooo lekker. 
Voor de foodblogswap koos ik namelijk voor een van mijn lievelings recepten worteltaart (cupcakes) en maakte er een gezonde(re) versie van door de suiker te vervangen door natuurlijke suikers – appelmoes en honing. Bij de xenos had ik een tijdje geleden een wafelbakvorm gekocht zodat we wel wafels kunnen eten maar er niet nog een keukenapparaat bij komt, want ookal is mijn keuken groter dan 10m2 veel ruimte heb ik niet over.
Je moet iets meer geduld hebben dan bij een wafelijzer want de oven tijd is langer maar het resultaat is heerlijk.

 

Worteltaart wafels
Voor 4 wafels:

125 gram (spelt)bloem
1 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
50 mililiter honing
2 eetlepels appelmoes (ongezoet)
100 mililiter zonnebloemolie
2 eieren
150 gram wortels, fijn geraspt

Topping:
Fijngehakte noten (bijvoorbeel hazelnoten, walnoten, amandelen)
Glazuur (50 gram poedersuiker met paar druppels water)

Verwarm de oven voor op 220 graden als je een wafelvorm gebruikt.
Doe de droge ingredienten, de bloem, het bakpoeder en zout in een kom.
En meng in een andere kom de honing, appelmoes, zonnebloemolie en eieren.
Voeg nu de “natte” ingredienten toe aan de “droge” en meng goed door elkaar, voeg nu de geraspte wortel toe en meng nogmaals goed door elkaar.
Bak de wafels bruin in een wafelijzer of verdeel het worteltaart mengsel over de wafelvorm en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.

Ik serveerde de wafels met een beetje glazuur en geroostered fijngehakte noten.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook