Twix cheesecake

May 27 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Twix cheesecake - sandrakookt.nl
Hoog bezoek

Wij krijgen vandaag hoog bezoek. En dan bedoel ik echt HOOG bezoek, de juf komt namelijk op huisbezoek. Spannend en vooral erg leuk voor ons kleutermeisje.
En hoog bezoek betekend natuurlijk wat lekkers bij de koffie.
Gisteravond hadden we ook al een huiskamer vol visite om de doopdienst van Eva te bespreken, dus een hele taart gaat makkelijk op deze dagen.
Deze geniale twix cheesecake is gecreëerd dankzij een overschot aan twix-en in ons huis – lang leve de ah bezorgservice en de producten die je erbij krijgt.
Een karamel laagje stond ook nog op de planning, maar dat had deze top taart niet meer nodig.
 

Twix cheesecake 
Recept voor 1 taart:

250 gram biscuitjes (maria koekjes, bastogne of bijvoorbeeld digestive koekjes wat je het lekkerste vindt)
120 gram boter
3 eetlepels rietsuiker
400 gram roomkaas naturel
250 gram ricotta
4 eieren
250 gram poedersuiker
1 limoen
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel maizena
1 eetlepel water
250 gram twix (5 X 2 verpakking)
Optioneel karamelsaus voor erover

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed alvast de bodem van een springvorm met bakpapier.
Inspuiten met bakspray werkt ook goed tegen “plakken” ipv bakpapier.
Maal de koekjes in een keuken/ hakmachine tot kruimels.
Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
Voeg de rietsuiker toe en meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Neem de vorm uit de oven en laat afkoelen.
Zet de oven nu op 150 graden en ga verder met het maken van de cheesecake vulling. Meng in een kom de roomkaas, ricotta, eieren, poedersuiker en het vanille-extract tot een glad geheel, pers de limoen erboven uit en meng nogmaals goed.
Meng in een ander kommetje de maizena met het water en meng dit ook door het roomkaasmengsel.
Hak 8 twixen in stukjes en meng deze door het roomkaasmengsel.
Giet het mengsel, op de bodem, in de sprinvorm.
Bak de taart in 50 – 60 minuten gaar, de randjes mogen goudbruin zijn en het witte mengsel mag stevig voelen.
Laat de taart helemaal afkoelen buiten de oven en daarna ook nog minimaal twee uur in de koelkast.
Strooi voor het serveren de overige 2 twixen in stukjes over de taart en eventueel karamelsaus.

 Twix cheesecake - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook