Pindakaaskoekjes (vegan)

May 05 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Pindakaaskoekjes - sandrakookt.nl
Trots

Ik ben pindakaas verslaafd en dit is blijkbaar iets genetisch want ook mijn zoon is er dol op. Zijn eerste woorden ‘s ochtends zijn momenteel standaard “broodje eten”, niks geen “goede morgen allerliefste papa en mama” of een iets vriendelijker “zullen we ontbijten?”. Zodra we aan tafel zitten vraagt hij standaard om pindakaas op zijn boterham. 
Tijd dus om pindakaaskoekjes te bakken, helemaal hip en vegan (geen dierlijke toevoegingen). Koekjes bakken is altijd een feestje en met mijn eigen koekstempel helemaal!!! Check out de foto vand deze koekjes, zo cool koekjes met mijn eigen logo.

 
Pindakaaskoekjes (vegan)
Recept voor ongeveer 12 koekjes:

40 gram noten (walnoten, pinda’s of pecannoten)
100 gram pindakaas
50 gram (spelt of amandel of tarwe) meel
75 gram havermout
2 eetlepels cacaonibs
50 gram honing of agavesiroop
2 eetlepels (amandel)melk

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de noten in stukken met een mes of in een hak-/ keukenmachine.
Doe alle ingredienten in een kom en meng goed door elkaar tot een plakkerig deeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak koekjes van het deeg (met koekjesvormpjes of maak rondjes).
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten bruin, uit de oven worden de koekjes nog iets harder.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook