Chocolade bonbons – gezond, raw

May 04 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Raw chocolade bonbons - sandrakookt.nl
Moederdag

Voor de liefste, mooiste, stoerste en gezelligste moeder van de hele wereld maakte ik deze gezonde pure chocolade bonbons.
Mijn moeder eet elke avond (samen met mjin vader) twee blokjes pure chocolade (het liefste met nootjes) een goed cadeautje als bedankje voor het oppassen, naaien van een gescheurde broek, verwisselen van de banden van de auto (mijn vader niet mijn moeder) is dan ook een reep pure chocolade met nootjes.
Voor moederdag ga ik iets meer uitgepakken en heb ik deze heerlijke pure chocolade bonbons gemaakt die veel gezonder zijn dan de repen die je in de supermarkt koop.
Raw cacao (wel even een investering), met nootjes en kokosolie en gezoet met kokos, rozijnen en honing – echt te lekker, maar verwacht geen milka bonbon deze bonbons zijn puur in elke zin van het woord!

 

 

Raw chocolade bonbons
Recept voor 20 – 25 bonbons:

50 gram noten (hazelnoten, walnoten oid)
50 gram rozijnen
40 gram geraspte kokos
100 gram kokosolie
2 eetlepels honing
40 gram (raw) cacaopoeder
Extra nodig siliconenvorm ik heb mijn ijsblokjesvorm gebruikt (Ikea)
 
Hak de noten met de rozijnen in stukjes, ik had geen fijne kokosraps dus heb de kokos ook fijn gehakt.
Smelt de kokosolie in een pannetje en neem dit van het vuur.
Voeg de honig en de cacaopoeder toe en roer goed door elkaar.
Meng nu de noten, rozijnen en kokos door de chocolade.
Giet het chocolade mengsel in de vormpjes en zet ze minimaal 1 uur in de vriezer om op stijven.
Bewaar de bonbons in de koelkast, ze (de kokosolie) smelt nogal snel. 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook