Wortel havermout koekjes

April 20 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Wortel havermout koekjes - sandrakookt
Schuldig aan gezond eten?

Soms schaam ik me voor mijn gezonde recepten, dan wil ik eerst iets “ongezonds” posten om te laten zien dat wij niet suiker-, gluten- of vetvrij leven. Aan de andere kant als je me al wat langer volgt weet je dat ook de heerlijkste suikerrijke baksels uit mijn keuken komen en als je me persoonlijk kent weet je dat ik graag en veel eet :-).
Maar waarom het schamen? Ik weet het eigenlijk niet, ik ben bewust met eten en de voedingswaarde van ons eten bezig en geloof in balans en mate (van gezond en minder gezond eten) en “te” is volgens mij nooit goed, beide kanten op.
Misschien is het wel omdat iedereen graag een mening heeft en gezond enerzijds hot is en anderzijds het stempel geitenwollensok heeft? En de balans vind ik soms lastig, want ik wil onze kinderen niet van snoep en koekjes weer houden, maar als ik soms zie wat ze op een dag aangeboden krijgen op de creche, bso, op visite etc. dan vind ik het best veel voor jonge kinderen.
Voor nu blijf ik lekkere en gezonde(re) koekjes recepten bedenken, omdat het resultaat zoooo lekker is en samen bakken een feestje is.
Deze koekjes met wortel zijn echt top!

 

Wortel havermout koekjes

12-14 koekjes:

100 gram wortels
100 gram havermout
100 gram tarwebloem of amandelmeel of speltmeel
1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
2 theelepels kaneel
Snufje zout
2 eetlepels kokosolie
120 mililiter agave siroop (iets minder kan ook voor wat minder zoete koekjes)
1 ei
1 eetlepel vanilla extract

Begin met het raspen van de wortels en zet deze aan de kant.
Meng nu de droge ingredienten, havermout, meel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar in een kom.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur en neem het van de warmte bron.
Doe de agave siroop, het ei en de vanille extract bij de kokosolie en meng door elkaar.
Roer het agave siroop mengsel door het havermoutmengsel en roer goed door elkaar.
Voeg nu de wortel toe en roer nogmaals goed.
Laat het deeg nu ongeveer 30 minuten “rusten” in de koelkast. 
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het deeg in 12-14 rondjes.
Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten bruin.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook