Perentaart

March 30 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Perentaart - sandrakookt.nl
#nachtouders

Nachtouders dat is toch zo’n gezellig clubje op social media? Klopt weet ik sinds twee weken, en ik ben lid geworden. Het is niet heel exclusief hoor de enige voorwaarde is dat je op de meest gekke nachtelijke tijden twittert of post. De tijden dat ik actief ben, geen pijl op te trekken, de kleine dame bepaald en de frequentie per nacht ook. 
Het heeft wel iets gezelligs, zij en ik terwijl iedereen slaapt behalve de andere nachtouders. En wanneer ik niet de kleine dame knuffel, of (mijn) social media pagina’s check, denk ik aan recepten!
Voor mijn man’s verjaardag deze week heb ik deze perentaart gemaakt – een beetje van AH en een beetje van mezelf.  

 

 

 

Perentaart
Recept voor 1 taart:

200 gram bloem
75 gram suiker
50 gram boter
2 eieren 
5 (rijpe) peren
150 gram amandelspijs (half pakje)
4 eetlepels abrikozenjam
2 eetlepels amandelschaafsel
Blinde vulling – gedroogde peulvruchten, rijst of keramische bonen
Optioneel slagroom voor op de taart

Doe de bloem en suiker in een kom en snij de boter in blokjes.
Voeg de boter toe aan de kom met bloem en suiker en voeg dan 1 van de eieren toe.
Meng dit tot een stevig deeg en maak er een bal van.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laathet (minimaal) 30 minuten rusten in de koelkast.
Vet ondertussen een springvorm in met boter (bakspray werkt goed).
En verwarm de oven voor op 175 graden.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.
Leg het deeg in de springvorm en druk het goed aan langs de randen. 
Bedek het deeg met bakpapier en leg hierop de blinde vuling.
Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Schil nu de peren en snijd ze in partjes.
En meng alvast het amandelspijs met het andere ei.
Haal de taart uit de oven en verwijder de blinde vulling en het bakpapier. 
Bestrijk de bodem met het amandelspijs en leg hierop de partjes peer.
Bestrijk de peer met de abrikozenjam en bestrooi de taart rijkelijk met amandelschaafsel.
Bak de perentaart nog 10 minuten in de oven.
Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert – dan is ie nog lekkerder!

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook