Puddingbroodjes

March 13 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Puddingbroodjes - sandrakookt.nl
Old school foto’s inplakken

De laatste week heb ik geen enkel gerecht uitgeschreven voor sandrakookt, wel heb ik o.a. een heerlijk linzensoep met naan tosti, een speltmuffin en super lekkere (paas) puddingbroodjes gemaakt en gefotografeerd. Waarom deze nog niet live te vinden waren… Ik kan moeilijk over 10 jaren mijn zoon een doos gevuld met foto’s/usb-sticks overhandigen met de mededeling: je zus heeft mooie fotoboeken vol foto’s en teksten, maar bij jou ben ik na 3 maanden gestopt, maar mama had toen wel haar eigen website… Ik ben dus de laatste week druk bezig geweest met foto’s uitzoeken, bestellen en old school inplakken.
De nieuwe lading foto’s is besteld en vanavond heb ik dus tijd om deze puddingbroodjes te delen, echt een aanrader en makkelijk te maken.

 

Puddingbroodjes
Recept voor 8 broodjes -via keukenliefde:

250 mililiter melk
16 gram custardpoeder
16 gram suiker

300 gram zelfrijzendbakmeel + extra om het aanrecht mee te bestuiven
1 zakje bakpoeder
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
Zout
150 gram magere kwark
6 eetlepels zonnebloemolie
5 eetlepels melk
1 ei
8 halve abrikozen (pot of blik)
poedersuiker om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de custardpudding volgens de bereiding op de achterkant van het pak maar met bovengenoemde hoeveelheden (250 mililiter melk, 16 gram custardpoeder en 16 gram suiker).
Neem de pudding van het vuur en zet het, afgedekt met folie, aan de kant.
Maak nu de broodjes, door het meel, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een kom te mengen.
Voeg hier de kwark, melk, zonnebloemolie en het ei aan toe en kneed alles met een mixer met deeghaken tot een glad deeg.
Het is een luchtig en daardoor beetje plakkerig deeg, bestrooi daarom het aanrechtblad met flink wat meel.
Leg het deeg op je aanrecht en maak er een rol van (ongeveer 3 cm dik en 20/25 cm lang).
Snij de rol in 8 gelijke stukken.
Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, hou genoeg afstand want de broodjes zetten uit
Druk het deeg met de hand wat platter en maak in het midden een kuiltje voor de pudding.
Roer de pudding nog een keer goed door met een garde en schep in elk kuiltje 1 grote eetlepel pudding.
Plaats op elk puddinkje een halve abrikoos en bak de broodje in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Bestrooi de broodjes rijkelijk met poedersuiker en enjoy!

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook