Havermoutkoekjes met rozijnen

February 25 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Havermout koekjes - sandrakookt.nl
Zondigen vs healthy baking

Bakken met de kinderen vind ik een feestje, en zij ook, proeven, mengen, kneden, nog meer proeven en dan de oven in. Maar ja, ik ben wel voorstander van gezond en gevarieerd eten met liever niet te vaak grote hoeveelheden suiker en/of boter.
Deze havermoutkoekjes zijn een perfecte oplossing, wel proeven, mengen en bakken maar ook voedzaam en gezond. Deze havermouet koekjes kunnen zelfs als ontbijt!

 

Havermoutkoekjes
Recept voor 8 koekjes:

75 gram havermout
75 gram noten (walnoten/ hazelnoten/ pecannoten)
75 gram rozijnen (of ander gedroogd fruit cranberries bijvoorbeeld, de hoeveelheid kan ook iets minder maar ik ben dol op rozijnen)
30 gram geraspte kokos
6 dadels
snufje zout
1 banaan
2 eetlepels kokosolie
1 1/2 eetlepel honing

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wel de rozijnen (als je rozijnen gebruikt) in lauwwarm water dan branden de rozijnen in de oven niet aan.
Doe de havermout, noten, het gedroogde fruit en de dadels in een keukenmachine en hak deze fijn.
Voeg nu de kokos en een snufje zout toe.
Smelt de kokosboter in een pannetje en voeg deze samen met de honing toe.
Prak/ pureer de banaan en meng dit ook door het havermoutmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 8 (platte) ronde koeken van het deeg  op het bakpapier.
Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten goudbruin.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook