Cheesecake met bosvruchten

January 19 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Cheesecake - sandrakookt.nl
Iemand nog een stukje?

Na de heerlijke taarten afgelopen zaterdag op mijn verjaardag heb ik vandaag nogmaals getrakteerd maar nu op kantoor. De meeste ingredienten voor de worteltaart stonden nog in mijn keukenlades dus die heb ik nogmaals gebakken – hij is ook zoooo lekker. En aangezien ik zelf ook dol op cheesecake ben leek me mijn verjaardag een perfect gelegenheid om deze zelf eens te maken. Het recept is een combinatie van recepten die ik online tegen kwam + wat ik in huis had gehaald voor cheesecake (veel roomkaas, witte chocolade en ricotta voor wat frisheid) bosvruchten erdoor en je hebt een heerlijke cheesecake! De taart heeft Amsterdam niet compleet bereikt want mijn man kon de taart die rond 22:00 ‘s avonds uit de oven kwam niet weerstaan (en terecht!).

Cheesecake met bosvruchten
Recept voor 1 taart:

250 gram biscuitjes (mariakoekjes, bastogne koekjes of bijvoorbeeld digestive koekjes wat je het lekkerste vindt)
120 gram boter
3 eetlepels rietsuiker
400 gram roomkaas naturel
250 gram ricotta
4 eieren
250 gram poedersuiker
1 limoen
1 theelepel vanille-extract
1 eetlepel maizena
1 eetlepel water
175 gram witte chocolade
250 gram (bevroren) bosvruchten

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed alvast de bodem van een springvorm met bakpapier.
Inspuiten met bakspray werkt ook goed tegen “plakken” ipv bakpapier.
Maal de koekjes in een keuken/ hakmachine tot kruimels.
Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
Voeg de rietsuiker toe en meng de gesmolten boter door de koekkruimels.
Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Bak de bodem 15 minuten in de oven.
Neem de vorm uit de oven en laat afkoelen.
Zet de oven nu op 150 graden en ga verder met het maken van de cheesecake vulling.
Meng in een kom de roomkaas, ricotta, eieren, poedersuiker en het vanille-extract tot een glad geheel, pers de limoen erboven uit en meng nogmaals goed.
Meng in een ander kommetje de maizena met het water en meng dit ook door het roomkaasmengsel.
Smelt nu de witte chocolade in de magnetron op laag watt of au bain marie.
Wanneer je de chocolade in de magnetron smelt roer het dan wel om de 30 seconden even door elkaar zodat alle blokjes goed smelten.
Meng ook de gesmolten chocolade door het roomkaasmengsel.
Giet het mengsel, op de bodem, in de sprinvorm
Nu kunnen de (bevroren) bosvruchten worden toegevoegd, verdeel ze (plons ze) over het beslag.
Bak de taart in 50 – 60 minuten gaar, de randjes mogen goudbruin zijn en het witte mengsel mag stevig voelen.
Laat de taart helemaal afkoelen buiten de oven en daarna ook nog minimaal twee uur in de koelkast.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook