Monchoutaartjes – 1 persoons

January 13 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Monchoutaartjes - sandrakookt.nl
Monchoutaart

Het familie recept voor monchou taart komt van de tante van mijn man, tante Trijn. Er gaat (bijna) geen verjaardag voorbij zonder monchoutaart. Ik heb echter vaak “ruzie” met de bodem, een echt stevige bodem krijg ik zelden voor elkaar, hoeveel boter of liefde ik ook in de taart stop. Dit jaar ga ik het daarom anders doen, 1 persoon monchou taartjes die je met een lepeltje zou kan opeten en dan komt een losse bodem juist goed uit.
Ik heb de taartjes een dag van te voren gemaakt en vlak voor het serveren het fruit erover verdeelt.

 
Monchoutaartjes
Recept voor 8 taartjes

150 gram bastonge koekjes
75 gram boter
200 gram Monchou
50 mililiter water
250 mililiter slagroom
1 eetlepel suiker
1 blik vlaaifruit (aardbei, bosvruchten wat je zelf het lekkerste vindt)

Hak de bastognekoekjes klein (in een keuken/hakmachine).
Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels hier doorheen.
Verdeel dit over 8 kleine glaasjes (of 10 afhankelijk van de grote van je glazen).
Meng de monchou met het water.
Klop in een andere kom de slagroom samen met de suiker stijf.
Voeg de monchou toe en meng goed door elkaar.
Verdeel het monchou mengsel over de koekbodems en laat de taartjes minimaal twee uren opstijven in de koelkast.
Verdeel vlak voor het serveren het vlaaifruit over de taartjes.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook