Chocolade slagroom bonbons

January 13 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Chocolade slagroom bonbons - sandrakookt.nl
Kopje koffie erbij?

Kerst hebben wij in Drenthe gevierd bij onze ouders. Eerste kerstdag gourmetten en tweede kerstdag een lekker kerstbuffet.
Het uitgebreidde koken heb ik bewaard tot oud en nieuw. Mijn schoonzus en vriend schuiven bij ons aan en bleven slapen, dus we hadden de hele avond, amuses, een koud voorgerecht, soep (bloemkool soep gemaakt door mijn schoonzus – het recept ga ik nog even vragen), een warm voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en koffie met zelfgemaakte bonbons na!
Om 23:45 aten we het dessert en na de champagne, vuurwerk en gelukswensen dronken we om 1 uur nog een kopje koffie, want ja deze bonbons konden we niet laten staan.

Chocolade slagroom bonbons
Recept voor 15-20 bonbons:
2 uur wachttijd!

100 gram pure chocolade (72% minimaal)
80 mililiter slagroom
25 gram boter

Om de bonbons doorheen te rollen, mijn suggesties:
2 eetlepels cacaopoeder
en/of
1 eetlepel geraspte kokos
en/of
2 eetlepes gerapste witte chocolade (ongever 4 blokjes)

Breek de pure chocolade in stukjes en doe deze in een kom. 
Breng de slagroom al roerend tegen de kook in een steelpannetje.
Voeg de boter toe zodra de slagroom bijna kookt, roer tot de boter door de slagroom is opgenomen.
Neem nu van het vuur en giet langzaam over de pure chocolade zodat deze gaat smelten.
Blijven roeren tot alle chocolade gesmolten en je een egaal geheel hebt.
Zet het chocolademengsel minimaal twee uren in de koelkast (langer kan ook).

Strooi de cacao, kokos en geraspte witte chocolade elk in een diep bord zodat je de chocolade ballletjes er straks doorheen kan rollen.
Haal met behulp van twee theelepels kleine porties uit het chocolademengsel en rol deze tot balletjes. Rol de balletje door de kokos of cacao of witte chocolade.
Klaar zijn je bonbons, in de koelkast blijven ze minimaal 3 dagen goed.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook