Havermoutkoekjes met appelstroop

January 13 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Havermoutkoekjes - Sandrakookt.nl
Goede voornemens?

Gezonder eten, meer bewegen en stoppen met roken, in willekeurige volgorde de top 3 van goede voornemens. Zelf heb ik eigenlijk geen goede voornemens, mijn motto blijft: Geniet nooit met mate.
Maar dat betekent natuurlijk niet elke dag American Pancakes als ontbijt of een stuk taart bij het kopje koffie. 
Een koekje bij de koffie, ja daar zeg ik geen nee tegen. Maar dat hoeft niet perse slecht te zijn, deze havermoutkoekjes bijvoorbeeld bevatten slechts een paar gram vet (vooral van de noten) weinig koolhydraten en zijn gezoet met appelstroop.

 
Havermoutkoekjes met rozijnen
Recept voor ongeveer 10 koekjes:

150 gram rozijnen
150 gram havermout
75 gram hazelnoten
1 theelepel bakpoeder
5 eetlepels appelstroop

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Wel de rozijnen in lauwwarm water dan branden ze straks niet aan in de oven.
Hak ondertussen de noten kort in een hak/ keukenmachine of met een mes.
Verdeel de havermout en gehakte noten over een bakplaat en rooster ze in 10 minuten bruin.
Kijk halverwege even of dit geljikmatig gebeurt, anders even omscheppen halverwege.
Laat de havermout/hazelnoten buiten de oven afkoelen.
Doe de havermout, noten, bakpoeder en de helft van de rozijnen (zonder het water) in een hak/keukenmachine en hak fijn.
Voeg dan de appelstroop toe en kneed als laatste de rest van de rozijnen erdoor.
Het geheel is nu een plakkerig deeg, maak hier 10 koekjes (bergjes) van en bak deze in ongeveer 15-20 minuten bruin in de oven.
De koekjes blijven in een luchtdichte trommel ruim een week goed.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook