Kaneelcakejes

January 10 , 2015 by: Sandra - in Bakken

Cakepops, kaneel - sandrakookt.nl
Hoera!

Ik heb een cakepop maker gewonnen, www.ikweetwatikeet.eu verlootte een cakepopmaker en ik ben nu de eigenaresse! De eerste vrije woensdagmiddag ben ik gelijk met dochterlief de keuken in gedoken. Maar eerst even wat inspiratie opdoen via google. Wat ben ik blij dat ik me niet heb laten verleiden door alle mooie cakepops die google afbeeldingen liet zien en die mijn dochter natuurlijk wilde maken. “Mama we kunnen toch wel een: sneeuwpop, elmo, schaapje of hello kitty maken?”.
Uhm nee, dat kan (ik) niet, als excuus gebruiken’t, daarvoor hebben we niet alle ingredienten in huis en je broertje slaapt net dus we kunnen niet naar de winkel, een volgende keer misschien. Leugentje om bestwel? Het versieren van de schattige hartjes en sterretjes (deze vormpjes zitten in de cakepopmaker) waren voor mij al uitdaging genoeg. Na het maken van het deeg (veel te veel) en het bakken van de cakejes kwam het leuke deel, versieren. Nou dat viel nog niet eens mee, de witte chocolade kwam overal, ik wil bijna zeggen, behalve op de cakejes, maar dat zou iets te dramatisch zijn. Na enkele pogingen kwamen er best leuke witte cakejes op een stokje te voorschijn. Een perfecte oefenpoging voor wanneer we cakejes gaan bakken als traktatie op school en crèche wanneer ons derde kindje is geboren!

En de te grote hoeveelheid deeg leende zich ideaal voor nog een variant, namelijk cakejes met kaneel – ik ben er dol op en ik hoefde niks te versieren, alleen even door de kaneelsuiker te halen, en dat kan ik als de beste!

Cakepops - sandrakookt.nl 

Kaneel cakejes(cakepops)
Recept voor heel veel cakejs 0- afhankelijk van de grote van je cakepop maker

Het basis recept voor de cakejes komt van, www.ikweetwatikeet.eu
Een half recept is genoeg voor heel veel bakplezier.

Ik heb de cakejes ongeveer 3-4 minuten gebakken, laten afkoelen en toen gedompeld in gesmolten chocolade.
En gelijk muisjes erover gestrooid zodat ze goed bleven plakken.

De kaneelcakepops heb ik gemaakt met hetzelfde basisrecept, met toegevoegd twee eetlepels kaneel (meer kan ook als je net als ik fan bent van kaneel).
Zodra de cakepops uit de cakepopmaker kwamen heb ik ze door kaneelsuiker gerold – 5 eetlepels kristalsuiker met 2 eetlepels kaneel (of meer naar smaak).
Wacht niet tot de cakejes zijn afgekoeld want dan “plakt” de suiker niet.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe