Speculaas-pepernoot-muffins

December 03 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Speculaas pepernoot muffins - sandrakookt.nl
De eerste weken school

Woensdagmiddag en mijn dochter komt blij, maar vermoeid, uit school, de eerste dagen school hakken er goed in voor onze stoere meid. Alles is nieuw, de juffen, de andere kinderen, de liedjes, de regels, het speelgoed etc. Ze vind het leuk, maar veel energie is er ‘s middags niet over. Thuis eerst een kopje thee, even kletsen en dan de tv aan. Maar dat verveeld meestal al snel, de meeste films of series worden niet afgekeken. Er moet gespeeld, geknutseld of zoals vandaag, gebakken worden. Het aflikken van de deeghaken blijft favoriet. Omdat sinterklaas nog een week in het land is bakken we een recept uit “Het grote sinterklaas kookboek” door de titel alleen al was ik verkocht. Wij hebben een half recept gemaakt, 6 muffins waren voor ons genoeg.
Wil je dit kookboek ook hebben, hier kun je het bestellen

 
Speculaas-pepernoten muffins
Recept voor 12 stuks:

225 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baksoda
75 gram bruine basterdsuiker
snufje zout
175 gram speculaasjes
75 gram boter
1 groot ei
200 mililiter melk
30-35 pepernoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zeef het meel, de baksoda, de suiker en het snufje zout boven een kom.
Breek de speculaasjes in stukjes en roer ze door het meel.
Maak in het midden van het meel een kuiltje.
Smelt de boter langzaam in een pannetje op het vuur en laten iets afkoelen.
Meng dan in een andere kom het ei, de melk en de gesmolten boter met een garde of vork door elkaar.
Schenk het ei mengsel in het kuiltje en roer het beslag met een spatel goed door elkaar.
Verdeel nu het beslag over 12 muffin vormpjes.
Versier de muffins met pepernoten.
Bak de muffins in ongeveer 20-22 minuten gaar. 
Strooi voor het serveren een beetje poedersuiker over de muffins voor een extra feestelijk effect.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook