Rocky road – witte chocolade

October 24 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Rocky road - sandrakookt.nl
Rocky road

Een week Amerika! Samen met onze dochter, mjin ouders, tante, zus, zwager, nichtjes en neefje! Eerst de reis er naar toe in het vliegtuig 10 1/2 uren! En een totale trip van 20 uren, maar het ging perfect! De stoere kleine meid vond het allemaal prima en vermaakte zich goed in het vliegtuig. En eenmaal op de boerderij in Texas was het leven helemaal perfect, eieren zoeken, paardje rijden, honden aaien, kalfjes voeren, rijden in een electrische auto en veel BBQ en kampvuren – what’s not to like. Ik miste na een week mijn man en zoon, maar zij wilde wel blijven, papa en haar broertje moesten maar gewoon ook naar Amerika komen! Om het Amerika gevoel nog even vast te houden snoepen wij deze zondag van deze heerlijke witte Rocky Road.

 
Rocky road
Recept voor ongeveer 20 stukjes:

400 gram witte chocolade
100 gram mini marshmallows (of grote)
6 country cookies
100 gram gedroogde cranberries + handje ter garnering
75 gram (diepvries) aardbeien
25 gram pure chocolade (optioneel voor decoratie)

Bekleed een brownie bakblik of ovenschaal met bakpapier. Wanneer je het bakpapier een klein beetje nat maakt en dan tot een bal verfrommeld is het daarna erg makkelijk in de vorm te krijgen.
Als je grote marshmallows gebruikt snij deze dan in vieren.
Breek de country cookies in stukjes en snij de aardbeien in vieren.
Meng de koekjes met de marshmellows, de cranberries en de helft van de aardbeien in een kom.
Breek de witte chocoloade in blokjes en smelt de chocolade au bain marie, of zoals ik vaak met witte chocolade doe in de magnetron, ongeveer 2 minuten op 600 watt, wel tussendoor een paar keer roeren.
Giet de witte chocolade in de kom met de marshmellows etc. en meng dit goed door (wel voorzichtig anders worden de koekjes kruimels).
Schep het mengsel in het bakblik en druk het een beetje aan.
Strooi de overige aardbeien en cranberrie over de Rocky Road en zet het minimaal 1 uur in de koelkast voordat je dit heerlijke baksel aansnijdt.
Ik heb nog wat pure chocolade gesmolten en deze erover gesprenkeld.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe