Chocolade framboos brownie

December 13 , 2013 by: Sandra - in Bakken

Chocoladebrownie - sandrakookt.nl
Brunch

Ik heb eigenlijk altijd wel lijstjes in mijn hoofd, dingen die gedaan moeten worden in huis, actie punten van mijn werk die ik niet moet vergeten of een shoppinglijstje.
Pasen komt er aan en bij ons op het programma staat een brunch met (schoon)familie. En dus zit er de laatste dagen een lijstje met brunchgerechten in mijn hoofd. Welke gerechten zal ik dit jaar gaan maken: scones, brownies, sandwiches, wraps, quiches, salades… Mijn man is jarig met pasen dus hij mag kiezen of het een taart wordt of een brownierecept die ik tegen kwam in de laatste allerhande. Het wordt de brownie.
Nou volg ik meestal een recept een beetje half/ half, ik kijk naar de ingredienten en een beetje de hoeveelheden maar eigenlijk kook ik vooral op gevoel/ smaak. Wanneer ik bak is dat echter anders dan weeg ik netjes alles af om een ingezakt exemplaar te voorkomen.

Chocolade frambozen brownie
Recept:

250 gram boter
250 gram pure chocolade
1 vanillestokje
6 eieren
200 gram witte basterdsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram frambozen (diepvries )
50 + 50 gram witte chocolade, in stukjes

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de boter in een pannetje.
Hak ondertussen de pure chocolade in stukken.
Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter.
Laat even staan, zodat de chocolade smelt.
Breek de eieren in een grote kom, snij het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit, voeg dit toe aan de eieren.
Klop in 3 minuten luchtig met een mixer.
Voeg in delen de suiker toe.
Roer de gesmolten chocolade en schenk al roerend bij het eimengsel.
Zeef het meel erboven en schep er luchtig door.
Meng de helft van de frambozen (diepvries) en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag.
Doe in de brownievorm/ ovenschaal.
Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak in ongeveer 30 minuten in de oven.
Laat de “taart” minimaal 2 uur afkoelen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook