Blauwe bes muffin a la Starbucks

July 10 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Blauwe bes muffin - sandrakookt.nl
Geniaal recept

Afgelopen week ging ik voor mijn werk een dag op een neer naar Parijs. Dat blijft leuk en voelt ook wel stoer. Mijn eerste stop na de douane is bijna altijd de Starbucks, heerlijk een Latte Macchiatto met karamel drizzle! Als je in de rij staat om te bestellen – er is altijd een rij bij starbucks! – kom je eerste langs de super lekker uitziende cupcakes en taarten, nomnomnomnom. Een foto ervan op mijn facebookpagina leverde onderstaand recept op. Het onderwerp van de email was: briljante muffin – zulke emails mogen elke dag wel in mijn inbox verschijnen. En het resultaat, inderdaad Briljant.

 

Blauwe bes muffin a la Starbucks
Recept voor 10 muffins:

200 gram bloem
150 gram suiker
Snufje zout
10 mililiter bakpoeder
1 ei
85 mililiter zonnebloemolie
85 mililiter melk
150 gram blauwe bessen

Topping
100 gram kristalsuiker
45 gram bloem
60 gram (room)boter
1 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de bloem in een kom en voeg de suiker, zout en het bakpoeder toe en meng dit door elkaar.
Meng in een andere kom het ei, de olie en de melk.
Voeg dit toe aan de droge ingredienten (bloem mengsel) en roer goed door elkaar.
Voeg nu de blauwe bessen toe en roer deze er voorzichtig doorheen.
Maak nu de topping:
Kneed met je vingertoppen de roomboter met het suiker, bloem en kaneel tot een kruidig deeg.
Vul muffinvormpjes met 3/4 van het blauwe bessen beslag.
Sprenkel hier de topping op.
Bak de blauwe bes muffins ongeveer 25 minuten in de oven.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook