Perentaart suikervrij

January 29 , 2018 by: Sandra - in Bakken

Perentaart
Gezond bakken?

Er was een periode dat er enkel “gezondere” taarten en cakes uit mijn keuken kwamen maar voor mijzelf heb ik nu een betere balans gevonden tussen lekkere gezonde (ontbijt)baksels en taarten met boter en suiker voor speciale gelegenheden.
Ik ben jarig in januari, de maand dat goede voornemens nog redelijk na geleefd worden, naast een heerlijke calorie volle M&M kitkat taart bakte ik daarom ook een gezonde taart.Het blog van Annemieke, Eet het beter, staat vol met gezonde recepten. Ik heb voor de foodblogswap (een recept koken van een ander blog met een twist) al vaker van Annemieke haar blog mogen koken en ook een keer een gastblog mogen schrijven.

Ik koos voor de perentaart en het resultaat was echt super lekker, door de dadels en banaan wordt de taart toch zoet en de amandelen erover maken het wat mij betreft af. Ook mijn collega’s waren enthousiast, al namen de meesten ook een stuk van de M&M taart.

Perentaart_gezond

Perentaart:
Recept voor 1 taart
Tijd om te maken 20 minuten + 40 minuten oventijd2 peren
1 banaan
140 gram dadels zonder pit
100 gram amandelmeel
90 gram rijstmeel
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel baksoda
½ theelepel vanillepoeder (of paar druppels vanille extract)
½ theelepel kaneel
snufje zout
AmandelschaafselVerwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in plakjes.
Doe de dadels, banaan, appelazijn en eieren in een hakmachine em meng tot aan gladde massa.
Voeg daarna het amandelmeel, rijstmeel, vanillepoeder, kaneel en baksoda toe en zet de hakmachine nog maal aan.
Draai tot een glad beslag is.
Giet het beslag in de bakvorm en druk de reepjes peer erin.
Bestrooi de taart met amandelschaafsel en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.

1 Comments

  • Wat een plaatje zeg, wow!

Voeg een reactie toe