Liga’s maken

July 25 , 2017 by: Sandra - in Bakken, Koken met kinderen

Liga
Snacken is zelf gemaakt nog lekkerder

Net voor de zomervakantie begon maakte ik  deze liga’s voor in de broodtrommels van de kinderen.
Ik mocht koken van het blog van Willeke, haar blog heet “Mamma’tje van alles” en naast recepten vind je ook tips over consuminderen en minimaliseren. Ik heb even goed rond “geklikt” en toen het recept voor zelfgemaakte liga’s uitgekozen.

Naast dat het prima in de broodtrommel past is het ook een lekkere snack voor in de auto op weg naar je vakantie adres. Het kruimelt wel wat maar ach na een lange autorit is onze auto nooit meer “om door een ringetje te halen”.

liga


Liga
Recept voor 12-15 liga’s:
Tijd om te maken 15 minuten + 25 minuten oventijd350 gram meel (spelt-, amandel- en/of tarwemeel)

75 gram suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel baksoda
Snufje zout
125 gram rozijnen
200 gram roomboter
Sap van 1/2 citroensap
Havermout om erover te strooien (optioneel)Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de meel, suiker, kaneel, baksoda, zout en rozijnen in een kom en meng door elkaar.
Snij de boter in blokjes en voeg deze toe.
Kneed de boter door de meel en voeg de citroensap toe.
Maak er een bal van.
Bekleed een bakblik met bakpapier (wanneer je het bakpapier even nat maakt kun je het makkelijk in de juiste vorm krijgen).
Rol het deeg uit op een ander stuk bakpapier (ik bestrooi de deegroller altijd met een beetje meel tegen plakken).
Maak een rechthoek van het deeg en doe dit in het bakblik.
Bestrooi met de havermout en zet het in de oven.
Bak de liga in ongeveer 25 minuten bruin en gaar.
Snij gelijk in stukken, wanneer het afgekoeld is wordt dit lastiger omdat de koek dan krokant wordt.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook