Appelkruimeltaart

December 02 , 2013 by: Sandra - in Bakken

appelkruimeltaart
2 jaren = twee taarten

Feest, onze dochter wordt vandaag 2 jaar. We vieren het zaterdag met de hele familie, maar vandaag ook een beetje. Twee keer taart, zaterdag een mooie roze/rode Bumba taart, vandaag een lekkere appelkruimeltaart.
De kaarsjes uitblazen ging super – ze nam gelijk een hapje.

Nu 4 1/2 jaren later wordt de tweede dochter 2, en wilde ik weer appeltaart maken, ja dan is de keuze voor deze appelkruimeltaart snel gemaakt.

Appelkruimeltaart
Recept voor 1 taart:
Tijd om te maken 30 minuten + 60 minuten oventijd

Voor de vulling:
750 gram zoete handappels (jonagold)
50 gram rietsuiker
kaneel, gemalen

Voor de bodem:
200 gram (room)boter op kamertemperatuur
200 gram (riet)suiker
1 ei
400 gram zelfrijzend bakmeel
paneermeel

Voor de kruimellaag:
50 gram bloem
50 gram (riet)suiker
50 gram zachte boter
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin met het maken van de vulling.
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
Doe de appelblokjes in een kom en meng de rietsuiker en kaneel erdoor heen.
Maak dan de bodem.
Zeef het zelfrijzende bakmeel boven een (meng)kom en snij de boter in blokjes.
Meng het bakmeel, de boter, het ei en de rietsuiker door elkaar.
Kneed het mengsel goed (met een mixer of je handen) totdat je een mooi stevig deeg hebt.
Maak nu het kruimeldeeg.
Wrijf in een kommetje de bloem, de suiker en de boter tussen je vingers tot je “broodkruimels” hebt.
Vet de sprinvorm in verdeel 2/3 over de bodem, met de andre 1/3 bedek je de randen.
Bestrooi een beetje paneermeel over de bodem zodat de bodem mooi “droog” blijft.
Doe de appelvulling er boven op en verdeel dan de kruimels erover heen.
Ongeveer 60 minuten in de oven en je huis ruikt heerlijk.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook