Bananenbrood

May 09 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Bananencake - sandrakookt.nl
Gluten- en suikervrij bakken

Tja, en toen gaf de weegschaal aan dat ik ben aangekomen. Dat is niet heel erg en hoort er wel bij, een beetje schommelen, maar zo net voor het bikini seizoen moet het niet meer worden. Dus even geen zondagmiddagbaksels met veel suiker en boter, maar gezonde zondagmiddagbaksels.
Bananenbrood (cake), kun je glutenvrij en vrij van (geraffineerde) suiker maken.  Heerlijk bij het zondagmiddag kopje koffie maar ook in de lunchtrommel of als 10 uurtje.
Ik heb losse plakjes cake ingevroren welke ik ‘s ochtends uit de vriezer haal en in mijn tas doe, een ideaal tussendoortje voor op kantoor.
Ook de kinderen vinden het heerlijk om mee te krijgen naar school.
Bananenbrood kun je met allerlei smaken “opleuken”, denk aan stukjes chocolade, blauwe bessen of appel en rozijnen. Maar echt nodig is het niet, “naturel” is dit recept al heerlijk, maar afwisseling kan natuurlijk nooit kwaad.

Bananenbrood
Recept voor 1 brood, ongeveer 12 plakjes
Tijd om het gerecht te maken 15 minuten + 45 minuten oventijd

3 bananen
3 eieren
70 gram noten (pecannoten, walnoten of een andere notensoort die je lekker vindt) (eventueel extra noten ter garnering)
150 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
1 ½ eetlepel kaneel
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel notenolie (kan je ook vervangen door een extra lepel olijfolie)
3 eetlepels honing (kun je ook weglaten)

Verwarm de oven op 180 graden.
Maal de havermout fijn in een keukenmachine.
Prak de bananen met een vork tot een mousse.
Snij of hak de noten in stukken.
Doe de gemalen havermout in een mengkom en meng het bakpoeder, de kaneel en de gehakte noten erdoorheen.
Klop de eieren los in een kom en voeg de olijfolie, notenolie, honing en geprakte bananen toe.
Meng dit mengsel vervolgens met het havermoutmengsel.
Giet het beslag in een cakevorm en plaats eventueel enkele noten er bovenop.
Bak de cake in 40-45 minuten gaar in de oven.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook