Pompoenbrood

October 27 , 2016 by: Sandra - in Bakken, Geen onderdeel van een categorie, Lunchgerecht, Recepten

pompoenbrood
Pompoenbrood een ideaal bakrecept voor een herfst weekend.

Al een jaar stond het op mijn verlanglijstje en vorig weekend hebben we hem eindelijk besteld, een nieuwe oven. Waarom niet eerder? Ik zou het niet weten (uitzoeken was zo gebeurt en plaatsen al helemaal). Maar hij is er, een nieuwe, mooie, grotere oven. Tijd dus om hem te testen. En met dit weer is een recept met pompoen wat mij betreft ideaal! Dit pompoenbrood is het geworden welke heerlijk is belegd met geitenkaas en honing!

pompoenbrood

Ik mocht weer foodblogswappen, een recept koken van een ander blog met je eigen twist. Deze maand The food voyage het blog van Marlies, weer een mooi blog met erg mooie foto’s en lekkere recepten. Dit recept van pompoenbrood ga ik in ieder geval vaker gebruiken.

Pompoenbrood
Recept voor 1 brood:
Tijd om te maken 20 minuten + 60 minuten oventijd

400 gram pompoen (blokjes)
4 eieren
150 gram (volkoren spelt)meel
1 theelepel baksoda
1 eetlepel speculaaskruiden (of kaneel)
2 eetlepels honing
scheutje melk
snufje zout
30 gram pompoenpitten

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakeblik in, gebruik je net als ik een siliconenvorm dan is invetten niet nodig.
Kook de pompoenblokjes in 10 minuten zacht.
Pureer de pompoen en voeg de eieren, melk en honing toe en meng tot een glad beslag.
Voeg nu het meel, baksoda, kruiden en een snufje zout toe.
Giet het beslag in de cakevorm.
Bestrooi de bovenkant met pompoenpitten en bak het pompoenbrood in 55-60 min gaar.
Het brood blijft een beetje plakkerig, net als een natte cake.

1 Comments

  • Oeh lekker! Perfect voor het weer van nu. Ik moet hem ook echt snel weer gaan maken.

Voeg een reactie toe


Facebook