Bosbes-amandelmuffins

April 24 , 2014 by: Sandra - in Bakken

Bos bes muffin met amandelen - sandrakookt.nl
Fotoshoot

Mijn lekkerste recepten staan op mijn website, maar ik zelf nog niet. Tijd dus voor een foto. Maar ja, ik wil wel graag een goede foto. Mijn vriendinnen hadden inspiratie genoeg voor leuke foto’s,de mooiste mannen (met slechts een short om) kwamen voorbij op whattsapp. Zulke foto’s zijn het niet geworden, maar wel leuke foto’s gemaakt in mijn keuken. Voor de fotoshoot heb ik deze bos bessen muffins gebakken (had de fotograaf ook gelijk wat te eten als ik me omklede).

 

Bos bes muffins met amandelen

Recept voor 12 muffins:

250 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram amandelschaafsel + extra ter garnering
1 theelepel bakpoeder
50 gram suiker
200 milliliter (karne)melk
75 gram boter 
1/2 theelepel amandelextract 
4 eetlepels bosbessenjam
50 gram verse of diepvries bosbessen (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het bakmeel, amandelschaafsel, bakpoeder en de suiker door elkaar in een kom. Smelt de boter.
Meng de melk, met het ei, de boter en amandelaroma en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork door.
Verdeel de helft van het beslag over 12 muffinvormpjes en verdeel hierover de bosbessenjam en bosbessen.
Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes zodat de jam bedekt is.
Bestrooi de muffins met amandelschaafsel.
Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook