Koningstaart

April 25 , 2016 by: Sandra - in Bakken

Koningstaart - sandrakookt.nl
Koningsdag 2016

Ik heb net de laatste repitite van #secretproject #koningsdag2016 afgerond in het centrum van Zwolle. De laatste maanden ben ik betrokken geweest bij de organisatie van het agro en food stuk van de parade die aan de koninklijke familie wordt getoont! Super leuk om te doen met een fantastische club mensen.
Dus morgen wanneer ik dit recept op social media plaats bekijk ik van dichtbij de parade met de koning, koningin en prinsesjes dichtbij en wat ik stiekem eigenlijk net zo leuk vind, Jonnie Boer, hij heeft met zijn team een soep gemaakt van de fantastische streekproducten die de regio heeft (oa asperges, ham, eieren en ambachtelijk brood).  
Meer ins en outs van de parade zal ik binnenkort op mijn blog delen, nu schenk ik eerst een glas wijn in en ga ik bedenken wat ik morgen aan ga doen wanneer ik ‘s middags de koning en koningin mag ontmoeten. 

 

Koningstaart
Recept voor 12 stukjes taart

125 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
2 eieren
125 ml zure room
175 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram monchou
200 – 300 gram poedersuiker (hoe meer hoe zoeter)
1 theelepel vanille extract
Aardbeien
Blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter met de basterdsuiker en de kaneel door elkaar met een mixer.
Voeg dan een voor een de eieren toe en mix dit tot een romig geheel.
Spatel hierna de zure room en het meel door het beslag.
Bekleed een (spring)vorm of bakblik met bakpapier en vet van de springvorm de randen in.
Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenzijde glad.
Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven.
Je kunt controleren of het deeg gaar is door er een sateeprikker in te steken. Wanneer er nog zacht deeg aan de prikker zit moet de cake nog een paar minuten in de oven.
Meng de monchou met het vanille extract totdat deze zacht is.
Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe aan de monchou en roer dit erdoor met een vork (gebruik geen mixer de ervaring leert dat je dan je keuken moet poetsen :-)). Hoe meer je toevoegd hoe zoeter de frosting wordt, dus tussendoor proeven is aangeraden.
Verdeel de frosting over de taart en versier met aardbeien en blauwe bessen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook